Knoflook-courgettesoep
Ingrediënten: 4
teentjes knoflook - 1 kleine courgette - 2 sjalotjes - 25 gram boter - 1
eetlepel bloem - 3 deciliter melk - ½ kippenbouillontablet – citroenpeper –
bieslook.
Bereidingswijze: De teentjes knoflook pellen. De courgette wassen en in
kleine stukjes snijden. De sjalotjes pellen en klein snijden. In een diepe pan
de boter smelten. Bak hierin de ui en de courgette ± 4 minuten op matig vuur.
Pers de teentjes knoflook er boven uit, roer de bloem er doorheen en bak dit
even mee. Voeg de melk en het bouillontablet toe. Breng de soep al roerend tegen
de kook aan en laat hem 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep in een
foodprocessor of met een staafmixer. Maal er de citroenpeper over. Verwarm de
soep nog een paar minuten en roer de bieslook erdoor.
Griekse Hachee
Ingrediënten: 500 gram
hacheevlees - 5 grote uien - 50 gram boter of bakprodukt - 3½ deciliter lauw
water - 1 zakje kruidenmix voor hachee - 1 kleine courgette - 1 vleestomaat - 2
eetlepels tomatenpuree – 2 a 3 eetlepels wereldkruiden Griekenland.
Bereidingswijze: Vlees in blokjes snijden. Uien pellen en klein snijden.
Boter of bakproduct verhitten en het vlees snel bruin bakken. Uien toevoegen en
meebakken. Lauw water en mix door elkaar roeren en bij het vlees schenken. Het
geheel al roerende aan de kook brengen en 1½ à 2 uur zachtjes laten stoven in
gesloten pan. Af en toe omroeren. Intussen de courgette en de tomaat wassen en
in kleine blokjes snijden. Een half uur voor het einde van de bereidingstijd de
courgette en de tomaatblokjes, de tomatenpuree en de wereldkruiden aan het
ui/vleesmengsel toevoegen en mee laten stoven. Af en toe omroeren.
Eet smakelijk!
|