Cosquisine

Recept deze week 17  [ Eerdere recepten ]

 

Thaise kerriesoep met appel en ui

Ingrediënten: 1 ui - 1 stukje Spaanse peper van circa 1 cm - 25 gram boter - 0,5 - 1 eetlepel kerrie - 20 gram bloem - 0,5 liter koud water - 1 (groente)bouillontablet - 1 eetlepel Wereldkruiden Thailand - 0,5 appel - 2 eetlepels slagroom.
Bereidingswijze: Ui pellen en klein snijden. Het stukje Spaanse peper wassen, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Appel schillen en in kleine blokjes snijden. Boter in een soeppan verhitten en de ui en kerrie fruiten. Bloem toevoegen en even goed doorwarmen. Bouillontabletten toevoegen. Water in gedeelten toevoegen en steeds blijven roeren met een garde tot de soep kookt. De Wereldkruiden, het korianderblad en de appelblokjes door de soep roeren en 10 minuten zachtjes laten koken. Af en toe omroeren. Schep in 2 soepkommen of borden 1 eetlepel slagroom, schenk de soep erbij en roer soep en room door elkaar.

Thaise rijstschotel met kipfilet, taugé en prei

Ingrediënten: 125 gram Pandan rijst - 200 gram kipfilet - 3 eetlepels ketjap manis - ½ theelepel sambal oelek - 1 eetlepels sherry - ½ eetlepel maïzena - 200 gram gesneden prei - 125 gram taugé - 3 eetlepels olie - ¼ theelepel knoflookpoeder – zout - 2 eetlepels bakgember.
Bereidingswijze: Rijst koken volgens het kookvoorschrift op de verpakking. Kipfilet in smalle reepjes snijden. In een schaal door elkaar roeren: ketjap, sambal, sherry en maïzena. Reepjes kipfilet erdoor roeren en 15 minuten marineren. In een vergiet de taugé wassen en goed uit laten lekken. Wok op hoog vuur verhitten, de helft van de olie toevoegen en de kipfilet 3 minuten roerbakken. Schep de kip op een bord, bestrooi met wat zout en afdekken met aluminiumfolie. Doe de rest van de olie in de wok en roerbak de prei 3 minuten. Knoflookpoeder erover strooien. Taugé en bakgember toevoegen en 2 minuten meebakken. Kipfilet weer toevoegen en 1 minuut verwarmen. De rijst en de groenten door elkaar mengen of apart serveren.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL