Recept deze week 17 [ Eerdere recepten ] |
Thaise
kerriesoep met appel en ui Ingrediënten: 125 gram Pandan rijst - 200 gram kipfilet - 3 eetlepels ketjap manis - ½ theelepel sambal oelek - 1 eetlepels sherry - ½ eetlepel maïzena - 200 gram gesneden prei - 125 gram taugé - 3 eetlepels olie - ¼ theelepel knoflookpoeder – zout - 2 eetlepels bakgember. Bereidingswijze: Rijst koken volgens het kookvoorschrift op de verpakking. Kipfilet in smalle reepjes snijden. In een schaal door elkaar roeren: ketjap, sambal, sherry en maïzena. Reepjes kipfilet erdoor roeren en 15 minuten marineren. In een vergiet de taugé wassen en goed uit laten lekken. Wok op hoog vuur verhitten, de helft van de olie toevoegen en de kipfilet 3 minuten roerbakken. Schep de kip op een bord, bestrooi met wat zout en afdekken met aluminiumfolie. Doe de rest van de olie in de wok en roerbak de prei 3 minuten. Knoflookpoeder erover strooien. Taugé en bakgember toevoegen en 2 minuten meebakken. Kipfilet weer toevoegen en 1 minuut verwarmen. De rijst en de groenten door elkaar mengen of apart serveren. Eet smakelijk! |