Recept deze week 18 [ Eerdere recepten ] |
Bruine rijst met kokos en gebakken vruchten (vegetarisch) Ingrediënten: 200 gram
bruine rijst - 1 theelepel gomasio - 2 uien - zonnebloemolie - 100 gram kokos -
1 appel - citroensap - 2 schijven verse ananas - 2 plakken stevige meloen - een
paar eetlepels griesmeel - kaneel - zonnebloemolie. Bereidingswijze: Kook de
rijst op de gebruikelijke manier gaar in tweemaal zoveel water. Roer de gomasio
door de gare rijst. Pel en snipper de uien terwijl de rijst kookt en fruit ze
bruin en glazig in de olie. Rooster het kokos in een droge koekenpan op laag
vuur tot het lichtbruin kleurt. Schep de gefruite uien en het geroosterde kokos
door de rijst. Schil en boor de appel en verdeel hem in plakken. Bedruppel ze
direct met citroensap tegen bruin verkleuren. Schil de schijven verse ananas,
boor het hart eruit en haal ook de ingroeisels weg. Schil tenslotte de meloen en
verwijder de pitjes. Schud wat griesmeel op een bord, strooi er wat kaneel over
en vermeng beide. Wentel de in plakken gesneden vruchten erdoor en schud het
overtollige eraf. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de vruchten
snel aan beide kanten bruin. Eet smakelijk! |