Kerrie-kokossoep
Ingrediënten: 0.75
liter groentebouillon (van ˝ bouillon tablet) - 2 zakjes kerriesaus - 4
eetlepels Seroendeng - 2 teentjes knoflook - wokolie - ketjap manis.
Bereidingswijze: Pel en pers de teentjes knoflook. Zet een grote wok op
het vuur en laat deze goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de
knoflook 1 minuut. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Doe de
kerriesauspoeder in een schaaltje en roer er 2 flinke soeplepels van de hete
bouillon door. Voeg het mengsel al roerende door de rest van de bouillon en laat
de soep 2 minuten doorkoken. Breng de soep verder op smaak met een scheutje
ketjap. Schep de soep in diepe kommen en verdeel de Seroendeng erover.
Kinderbami
met kipsaté en pindasatésaus
Ingrediënten: 400 gram kipfilet - 2 bananen (niet te rijp) - 1 beker
(400 ml) Indonesische pinda satésaus - 600 gram fijngesneden witte kool -
wokolie - 250 gram mienestjes - ketjap marinade - 1 bakje boemboe voor bami
goreng - satéstokjes.
Bereidingswijze: Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat
of grillpan op de hoogste stand. Breng in een ruime pan een flinke laag water
(met wat zout of ketjap) aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in circa 12
minuten gaar. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken. Snijd ondertussen
de kipfilet in kleine blokjes en meng ze met een scheutje ketjap marinade. Rijg
de kipblokjes aan satéstokjes. Kort laten trekken. Rooster de kipsaté op de
hete BBQ, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten
gaar. Geregeld keren. Pel ondertussen de bananen en snijd ze in dikke plakjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat deze goed heet worden. Voeg een scheutje
olie toe en wok de koolreepjes circa 3 minuten. Roer er vervolgens 0.5 dl water
en de boemboe goed door. Schep de goed uitgelekte mie en de plakjes banaan
erdoor en roerbak nog 3 minuten. Verwarm ondertussen de satésaus volgens de
gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Schep de bami in diepe borden of kommen, leg de kipsaté ernaast en schenk er
wat satésaus over. Geef er de rest van de pindasatésaus apart bij.
Lychee-,
sinaasappel- en aardbeisalade
Ingrediënten: 250 gram lychees - 1 sinaasappel - 20 aardbeien - 2
eetlepels suiker. Bereidingswijze: Laat de lychees uitlekken en vang het
vocht op. Schil de sinaasappels en snijd ze in partjes. Maak de aardbeien schoon
en snijd ze in vieren. Meng de lychees met de partjes sinaasappel en de
aardbeien. Voeg naar smaak wat van het lycheevocht en/of suiker toe. Verdeel de
salade over de schaaltjes.
Lekker met geklopte slagroom, een bolletje vanille-ijs of wat dikke yoghurt.
Eet smakelijk!
|