Cosquisine

Recept deze week 19  [ Eerdere recepten ]

 

Kerrie-kokossoep

Ingrediënten: 0.75 liter groentebouillon (van ˝ bouillon tablet) - 2 zakjes kerriesaus - 4 eetlepels Seroendeng - 2 teentjes knoflook - wokolie - ketjap manis. 
Bereidingswijze: Pel en pers de teentjes knoflook. Zet een grote wok op het vuur en laat deze goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de knoflook 1 minuut. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Doe de kerriesauspoeder in een schaaltje en roer er 2 flinke soeplepels van de hete bouillon door. Voeg het mengsel al roerende door de rest van de bouillon en laat de soep 2 minuten doorkoken. Breng de soep verder op smaak met een scheutje ketjap. Schep de soep in diepe kommen en verdeel de Seroendeng erover.

Kinderbami met kipsaté en pindasatésaus

Ingrediënten: 400 gram kipfilet - 2 bananen (niet te rijp) - 1 beker (400 ml) Indonesische pinda satésaus - 600 gram fijngesneden witte kool - wokolie - 250 gram mienestjes - ketjap marinade - 1 bakje boemboe voor bami goreng - satéstokjes. 
Bereidingswijze: Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand. Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in circa 12 minuten gaar. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken. Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en meng ze met een scheutje ketjap marinade. Rijg de kipblokjes aan satéstokjes. Kort laten trekken. Rooster de kipsaté op de hete BBQ, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar. Geregeld keren. Pel ondertussen de bananen en snijd ze in dikke plakjes. Zet een grote wok op het vuur en laat deze goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de koolreepjes circa 3 minuten. Roer er vervolgens 0.5 dl water en de boemboe goed door. Schep de goed uitgelekte mie en de plakjes banaan erdoor en roerbak nog 3 minuten. Verwarm ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Schep de bami in diepe borden of kommen, leg de kipsaté ernaast en schenk er wat satésaus over. Geef er de rest van de pindasatésaus apart bij.

Lychee-, sinaasappel- en aardbeisalade


Ingrediënten: 250 gram lychees - 1 sinaasappel - 20 aardbeien - 2 eetlepels suiker. Bereidingswijze: Laat de lychees uitlekken en vang het vocht op. Schil de sinaasappels en snijd ze in partjes. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in vieren. Meng de lychees met de partjes sinaasappel en de aardbeien. Voeg naar smaak wat van het lycheevocht en/of suiker toe. Verdeel de salade over de schaaltjes.
Lekker met geklopte slagroom, een bolletje vanille-ijs of wat dikke yoghurt. 

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL