Paprikasoep met tortellini
Ingrediënten: 1 ui - 1 kleine groene paprika - 1
kleine rode paprika - 1 tomaat - 50 gram gesneden rauwe ham - 1 eetlepel boter
of margarine - 1 teentje knoflook - 1 volle theelepel paprikapoeder - snufje
cayennepeper - 4 eetlepels tomatenketchup - 1½ kruidenbouillontablet - ½
theelepel tijm - 2 theelepels Hollandse tuinkruiden - 7½ deciliter water - 100
gram tortellini met vleesvulling.
Bereidingswijze: Ui pellen en klein snijden. Paprika's en tomaat wassen,
halveren, zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden. Ham in kleine stukjes
snijden. Boter verhitten en ui en paprikablokjes circa 3 minuten zachtjes
bakken. Knoflook teentje erboven uitpersen. Ham en tomaat toevoegen en nog 2
minuten zachtjes bakken. Voeg paprikapoeder, cayennepeper, tomatenketchup,
kruidenbouillontablet, tijm, Hollandse kruiden en het koude water toe. Breng het
al roerende aan de kook.
Tortellini toevoegen en in circa 12-14 minuten gaar laten worden.
Wraps met kipfilet, champignons en
roomsaus
Ingrediënten: 175 gram kipfilet - 75 gram
champignons - 1½ theelepel olijfolie - 1½ theelepel Mexicaanse kruiden - ¼
theelepel Chilipoeder - 25 gram geschaafde amandelen - 50 gram rozijnen - 1½
eetlepel tomatenketchup - ½ deciliter water - ½ deciliter komkommer - 4 kleine
tortilla wraps.
Voor het saus je: 1 klein bekertje crême fraiche - 40 gram oude geraspte kaas -
1½ theelepel citroensap - 4-seizoenenpeper uit de molen.
Bereidingswijze: De kipfilet in blokjes of reepjes snijden. De
champignons schoonmaken en in plakjes snijden. De olie verhitten en de kipfilet
± 4 minuten bakken. Mexicaanse kruiden en chilipoeder erover strooien. De
champignonplakjes erbij doen en ± 4 minuten meebakken. Amandelen, rozijnen en
tomatenketchup toevoegen en 2 minuten meebakken. Voeg het water toe en laat
alles nog 8 minuten zachtjes pruttelen.
Intussen in een schaaltje doen: crême fraiche, kaas en citroensap. Maal er
4-seizoenenpeper boven en roer alles goed door elkaar. Schaaf de komkommer in
dunne plakjes. Verwarm de tortilla's zoals op de verpakking staat aangegeven.
Verdeel de komkommerplakjes over de warme tortilla's, schep er wat van de
vulling op en vouw de tortilla dicht als een envelop. Het roomsausje er apart
bij serveren.
Ananas met walnotenkaas
Ingrediënten: 25 gram walnoten - 50 gram (half
vette) roomkaas- snufje kaneel – alfalfa - 2 schijven ananas.
Bereidingswijze: Hak de walnoten fijn (bewaar
er twee om te garneren). Roer de roomkaas en de verkleinde walnoten en een
snufje kaneel door elkaar. Leg op de bordjes wat plukjes alfalfa. Leg de ananas
erop en schep een bolletje roomkaas op de ananas. Garneer met de hele walnoten
en een snufje kaneel.
Eet smakelijk!
|