Cosquisine

Recept deze week 20  [ Eerdere recepten ]

 

Paprikasoep met tortellini

Ingrediënten: 1 ui - 1 kleine groene paprika - 1 kleine rode paprika - 1 tomaat - 50 gram gesneden rauwe ham - 1 eetlepel boter of margarine - 1 teentje knoflook - 1 volle theelepel paprikapoeder - snufje cayennepeper - 4 eetlepels tomatenketchup - 1½ kruidenbouillontablet - ½ theelepel tijm - 2 theelepels Hollandse tuinkruiden - 7½ deciliter water - 100 gram tortellini met vleesvulling. 
Bereidingswijze: Ui pellen en klein snijden. Paprika's en tomaat wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden. Ham in kleine stukjes snijden. Boter verhitten en ui en paprikablokjes circa 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook teentje erboven uitpersen. Ham en tomaat toevoegen en nog 2 minuten zachtjes bakken. Voeg paprikapoeder, cayennepeper, tomatenketchup, kruidenbouillontablet, tijm, Hollandse kruiden en het koude water toe. Breng het al roerende aan de kook. 
Tortellini toevoegen en in circa 12-14 minuten gaar laten worden. 

Wraps met kipfilet, champignons en roomsaus

Ingrediënten: 175 gram kipfilet - 75 gram champignons - 1½ theelepel olijfolie - 1½ theelepel Mexicaanse kruiden - ¼ theelepel Chilipoeder - 25 gram geschaafde amandelen - 50 gram rozijnen - 1½ eetlepel tomatenketchup - ½ deciliter water - ½ deciliter komkommer - 4 kleine tortilla wraps. 
Voor het saus je: 1 klein bekertje crême fraiche - 40 gram oude geraspte kaas - 1½ theelepel citroensap - 4-seizoenenpeper uit de molen. 
Bereidingswijze: De kipfilet in blokjes of reepjes snijden. De champignons schoonmaken en in plakjes snijden. De olie verhitten en de kipfilet ± 4 minuten bakken. Mexicaanse kruiden en chilipoeder erover strooien. De champignonplakjes erbij doen en ± 4 minuten meebakken. Amandelen, rozijnen en tomatenketchup toevoegen en 2 minuten meebakken. Voeg het water toe en laat alles nog 8 minuten zachtjes pruttelen.
Intussen in een schaaltje doen: crême fraiche, kaas en citroensap. Maal er 4-seizoenenpeper boven en roer alles goed door elkaar. Schaaf de komkommer in dunne plakjes. Verwarm de tortilla's zoals op de verpakking staat aangegeven. Verdeel de komkommerplakjes over de warme tortilla's, schep er wat van de vulling op en vouw de tortilla dicht als een envelop. Het roomsausje er apart bij serveren. 

Ananas met walnotenkaas

Ingrediënten: 25 gram walnoten - 50 gram (half vette) roomkaas- snufje kaneel – alfalfa - 2 schijven ananas. 
Bereidingswijze: Hak de walnoten fijn (bewaar er twee om te garneren). Roer de roomkaas en de verkleinde walnoten en een snufje kaneel door elkaar. Leg op de bordjes wat plukjes alfalfa. Leg de ananas erop en schep een bolletje roomkaas op de ananas. Garneer met de hele walnoten en een snufje kaneel.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL