Cosquisine

Recept deze week 21  [ Eerdere recepten ]

 

Witlofsalade

Ingrediënten: 4 stronkjes witlof - 1 banaan - 1/2 verse ananas - 16 verse dadels - 4 eetlepels fritessaus - peper - citroensap - gedroogde peterselie.
Bereidingswijze: Snijd de banaan in plakjes en besprenkel met citroensap. Snijd en was de witlof en snijd de ananas in blokjes. Meng alles met de handen goed door elkaar (schudden kan ook) en laat het daarna enige tijd rusten om de smaken aan elkaar door te laten geven. Serveren met geroosterd brood.

Stoofpot van kippenlevertjes

Ingrediënten: 1 zakje kerriesaus (je kan ook zelf een kerriesausje maken van kerrie, bouillon, melk, kruiden en maïzena) - 4 eetlepels geraspte kokos - 3 bananen (niet te rijp) - 2 eetlepels  citroensap - 400 gram kippenlevertjes - 1 eetlepel kerriepoeder (mild) - 50 gram boter - 250 ml. slagroom - 2 eetlepels ketjap manis - 2 eetlepels maïzena. 
Bereidingswijze: In pannetje kerriesaus maken met 2½ dl. water (i.p.v. melk) volgens de aanwijzing op de verpakking. In droge koekenpan al roerend de kokos goudbruin roosteren, op bord uitspreiden en laten afkoelen. Bananen pellen en in plakjes snijden. Citroensap erdoor scheppen. Kippenlevertjes halveren en bestrooien met kerriepoeder. In braadpan boter verhitten en de kippenlevertjes snel rondom bruin bakken. Toevoegen: kerriesaus, slagroom en ketjap. Voorzichtig omscheppen. Met deksel op pan in 10 minuten zachtjes gaar stoven. In kopje maïzena met water gladroeren. Al roerende aan kippenlevertjesmengsel toevoegen. Banaan voorzichtig door de kippenlevertjes scheppen en ca. 1 minuut mee verwarmen. Eventueel op smaak brengen met wat ketjap. Kokos erover strooien.

Aardbeien met sinaasappelroom

Ingrediënten: 400 gram aardbeien - 1 bekertje crème fraîche - 2 eetlepels  sinaasappellikeur.
Bereidingswijze: De aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en uit laten lekken. De crème fraiche met de sinaasappellikeur (bijvoorbeeld Cointreau) stijf slaan en serveren bij de met suiker bestrooide aardbeien.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL