Witlofsalade
Ingrediënten: 4
stronkjes witlof - 1 banaan - 1/2 verse ananas - 16 verse dadels - 4 eetlepels
fritessaus - peper - citroensap - gedroogde peterselie.
Bereidingswijze: Snijd de banaan in plakjes en besprenkel met citroensap.
Snijd en was de witlof en snijd de ananas in blokjes. Meng alles met de handen
goed door elkaar (schudden kan ook) en laat het daarna enige tijd rusten om de
smaken aan elkaar door te laten geven. Serveren met geroosterd brood.
Stoofpot van
kippenlevertjes
Ingrediënten: 1 zakje
kerriesaus (je kan ook zelf een kerriesausje maken van kerrie, bouillon, melk,
kruiden en maïzena) - 4 eetlepels geraspte kokos - 3 bananen (niet te rijp) - 2
eetlepels citroensap - 400 gram
kippenlevertjes - 1 eetlepel kerriepoeder (mild) - 50 gram boter - 250 ml.
slagroom - 2 eetlepels ketjap manis - 2 eetlepels maïzena.
Bereidingswijze: In pannetje kerriesaus maken met 2½ dl. water (i.p.v.
melk) volgens de aanwijzing op de verpakking. In droge koekenpan al roerend de
kokos goudbruin roosteren, op bord uitspreiden en laten afkoelen. Bananen pellen
en in plakjes snijden. Citroensap erdoor scheppen. Kippenlevertjes halveren en
bestrooien met kerriepoeder. In braadpan boter verhitten en de kippenlevertjes
snel rondom bruin bakken. Toevoegen: kerriesaus, slagroom en ketjap. Voorzichtig
omscheppen. Met deksel op pan in 10 minuten zachtjes gaar stoven. In kopje maïzena
met water gladroeren. Al roerende aan kippenlevertjesmengsel toevoegen. Banaan
voorzichtig door de kippenlevertjes scheppen en ca. 1 minuut mee verwarmen.
Eventueel op smaak brengen met wat ketjap. Kokos erover strooien.
Aardbeien
met sinaasappelroom
Ingrediënten: 400 gram
aardbeien - 1 bekertje crème fraîche - 2 eetlepels
sinaasappellikeur.
Bereidingswijze: De aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en uit laten
lekken. De crème fraiche met de sinaasappellikeur (bijvoorbeeld Cointreau)
stijf slaan en serveren bij de met suiker bestrooide aardbeien.
Eet smakelijk!
|