Aspergecocktail
Ingrediënten: 1 blik
puntasperges - 2 sinaasappelen - 200 gram gaar kippenvlees - 1/8 liter Bulgaarse
yoghurt - 2 eetlepels sherry - 1 theelepel kerrie – citroensap - 2 eetlepels
gembernat - 1 eetlepel fijngehakte peterselie.
Bereidingswijze: Snijd de goed uitgelekte asperges in stukjes. Verdeel de
sinaasappelen in partjes en snijd deze enkele keren door. Snijd het kippenvlees
in blokjes. Vermeng de yoghurt met de sherry, enkele druppels citroensap en het
gembernat. Schep de asperges, de sinaasappelen en het kippenvlees door elkaar en
verdeel dit over vier glazen coupes. Giet er de saus over en garneer de cocktail
met peterselie.
Bieflapjes
met ui en rozijnen
Ingrediënten: 3 uien -
0.5 vleesbouillontablet - 25 gram boter - 50 gram rozijnen - 400 gram bieflapjes
- 1 dl. rode wijn - 1 sneetje ontbijtkoek - 2 theelepels Provençaalse
kruiden - 1.5 dl. water - zout - peper.
Bereidingswijze: Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes. Snijd de
bieflapjes in blokjes en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de boter in een
braadpan. Bak de blokjes vlees in circa 4 minuten rondom bruin. Schep ze op een
bord. Bak de uien in het bakvet al omscheppend lichtbruin. Verkruimel de
bouillontablet erboven en voeg de rozijnen, de wijn en het water toe. Breng dit
aan de kook. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Schep het vlees, de ontbijtkoek en
de kruiden erdoor. Laat het geheel nog circa 15 minuten zachtjes sudderen.
Lekker met aardappelpuree en rode kool met
appeltjes.
Aardbeien
met sinaasappelroom
Ingrediënten: 400 gram
aardbeien - 1 bekertje crème fraîche - 2 eetlepels
sinaasappellikeur - poedersuiker.
Bereidingswijze: De aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en uit laten
lekken. De crème fraîche met de sinaasappellikeur stijf slaan met de garde en
serveren bij de met suiker bestrooide aardbeien.
Eet
smakelijk!
|