Cosquisine

Recept deze week 22  [ Eerdere recepten ]

 

Aspergecocktail

Ingrediënten: 1 blik puntasperges - 2 sinaasappelen - 200 gram gaar kippenvlees - 1/8 liter Bulgaarse yoghurt - 2 eetlepels sherry - 1 theelepel kerrie – citroensap - 2 eetlepels gembernat - 1 eetlepel fijngehakte peterselie.
Bereidingswijze: Snijd de goed uitgelekte asperges in stukjes. Verdeel de sinaasappelen in partjes en snijd deze enkele keren door. Snijd het kippenvlees in blokjes. Vermeng de yoghurt met de sherry, enkele druppels citroensap en het gembernat. Schep de asperges, de sinaasappelen en het kippenvlees door elkaar en verdeel dit over vier glazen coupes. Giet er de saus over en garneer de cocktail met peterselie.

Bieflapjes met ui en rozijnen

Ingrediënten: 3 uien - 0.5 vleesbouillontablet - 25 gram boter - 50 gram rozijnen - 400 gram bieflapjes - 1 dl. rode wijn - 1 sneetje ontbijtkoek - 2 theelepels Provençaalse  kruiden - 1.5 dl. water - zout - peper.
Bereidingswijze: Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes. Snijd de bieflapjes in blokjes en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan. Bak de blokjes vlees in circa 4 minuten rondom bruin. Schep ze op een bord. Bak de uien in het bakvet al omscheppend lichtbruin. Verkruimel de bouillontablet erboven en voeg de rozijnen, de wijn en het water toe. Breng dit aan de kook. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Schep het vlees, de ontbijtkoek en de kruiden erdoor. Laat het geheel nog circa 15 minuten zachtjes sudderen.
Lekker met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.

Aardbeien met sinaasappelroom

Ingrediënten: 400 gram aardbeien - 1 bekertje crème fraîche - 2 eetlepels  sinaasappellikeur - poedersuiker.
Bereidingswijze: De aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en uit laten lekken. De crème fraîche met de sinaasappellikeur stijf slaan met de garde en serveren bij de met suiker bestrooide aardbeien.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL