Cosquisine

Recept deze week 23  [ Eerdere recepten ]

 

Kalfsvlees in mosterd-dragonsaus

IngrediŽnten: 1 prei - 500 gram kalfslap - 15 gram boter - 2 dl. koffieroom - 1.5 dl. witte wijn - 1 eetlepel verse dragon - 1 eetlepel mosterd - 1 eetlepel maÔzena - 2 eetlepels water Ėzout Ė peper. 
Bereidingswijze: Het kalfsvlees in reepjes snijden. De prei schoonmaken, wassen en in ringen snijden. In de ovenvaste schaal de boter (onafgedekt) in de magnetron in 1 minuut op 100 procent laten smelten. De prei erdoor scheppen en (onafgedekt) in circa 2 minuten op 100 procent glazig fruiten. Vervolgens de wijn, koffieroom, dragon en mosterd door elkaar roeren en met het vlees bij de prei doen. De schotel (afgedekt) circa 13 minuten op 30 procent verwarmen. Halverwege de bereiding alles een keer door scheppen. De maÔzena met het water glad roeren en het kookvocht hiermee binden. Het gerecht op smaak brengen met zout en peper.
Lekker met spaghetti.

Eiertoetje met advocaat en bitterkoekjes

IngrediŽnten: 100 gram bitterkoekjes - 3 eiwitten - 2 eetlepels suiker - 4 eetlepels stijfgeklopte slagroom - 1.5 dl. advocaat - 12 druiven zonder pit - 8 ijswafels. Bereidingswijze: Verkruimel de koekjes en verdeel ze over de coupes. Klop de eiwitten stijf en voeg al kloppend suiker toe. Voeg de slagroom en de advocaat toe en meng dit luchtig. Vul de coupes met het mengsel, bewaar ze tot gebruik in de koelkast en garneer het toetje met de druiven en de wafeltjes.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL