Kipgehaktballetjes met ratatouille
Ingrediënten: 4 geschilde aardappelen - 1 aubergine in blokjes - 15 gram
boter - 1 courgette in blokjes - 1 ei - 1 eetlepel zoute ketjap - 400 gram
kippengehakt - 2 teentjes knoflook - 2 theelepels Provençaalse kruiden - 2
theelepeltjes gedroogde verkruimeld
laurier - 2 eetlepels olijfolie - 15 zwarte olijven zonder pit -
paneermeel - peper - 1/2 theelepel tijm - 2 gesnipperde uien - 2 dl. rode wijn -
1 oranje paprika.
Bereidingswijze: Snijd de paprika in reepjes. Snijd de aardappelen in
blokjes. Verwarm de olie in de pan en roerbak hierin de ui met de knoflook. Voeg
de groenten, de kruiden, de wijn en de aardappelen toe en sluit de pan. Stoof
dit 30 minuten. Maak het gehakt aan met het losgeklopte ei, het paneermeel, de
Provençaalse kruiden en de ketjap. Vorm hiervan gehaktballetjes. Verwarm de
boter in de koekenpan en bak hierin de balletjes rondom bruin. voeg ze dan toe
aan de hapjespan met de olijven. Verwarm dit nog 5 minuten.
Lekker met een gemengde salade en versgebakken stokbrood.
Gegrilde
aardbeien met chocoladekrullen
Ingrediënten: 200 gram pure chocolade - 20 gram cacaoboter - 30 verse
aardbeien – poedersuiker.
Bereidingswijze: De grill voorverwarmen. De chocolade met de cacaoboter
au bain-marie verwarmen en de massa uitstrijken op een marmeren plaat. De massa
bijna laten stollen en hier met behulp van een metalen spatel krullen van
vormen. De aardbeien niet wassen, maar met een keukenpapiertje schoonmaken. De
aardbeien enkele seconden op de grill leggen.
De chocoladekrullen in het midden van de bordjes leggen en de gegrilleerde
aardbeien hieromheen schikken. Het geheel met poedersuiker bestrooien.
Eet
smakelijk!
|