Cosquisine

Recept deze week 24  [ Eerdere recepten ]



Kipgehaktballetjes met ratatouille

Ingrediënten: 4 geschilde aardappelen - 1 aubergine in blokjes - 15 gram boter - 1 courgette in blokjes - 1 ei - 1 eetlepel zoute ketjap - 400 gram kippengehakt - 2 teentjes knoflook - 2 theelepels Provençaalse kruiden - 2 theelepeltjes gedroogde  verkruimeld  laurier - 2 eetlepels olijfolie - 15 zwarte olijven zonder pit - paneermeel - peper - 1/2 theelepel tijm - 2 gesnipperde uien - 2 dl. rode wijn - 1 oranje paprika. 
Bereidingswijze: Snijd de paprika in reepjes. Snijd de aardappelen in blokjes. Verwarm de olie in de pan en roerbak hierin de ui met de knoflook. Voeg de groenten, de kruiden, de wijn en de aardappelen toe en sluit de pan. Stoof dit 30 minuten. Maak het gehakt aan met het losgeklopte ei, het paneermeel, de Provençaalse kruiden en de ketjap. Vorm hiervan gehaktballetjes. Verwarm de boter in de koekenpan en bak hierin de balletjes rondom bruin. voeg ze dan toe aan de hapjespan met de olijven. Verwarm dit nog 5 minuten.
Lekker met een gemengde salade en versgebakken stokbrood.

Gegrilde aardbeien met chocoladekrullen

Ingrediënten: 200 gram pure chocolade - 20 gram cacaoboter - 30 verse aardbeien – poedersuiker.
Bereidingswijze: De grill voorverwarmen. De chocolade met de cacaoboter au bain-marie verwarmen en de massa uitstrijken op een marmeren plaat. De massa bijna laten stollen en hier met behulp van een metalen spatel krullen van vormen. De aardbeien niet wassen, maar met een keukenpapiertje schoonmaken. De aardbeien enkele seconden op de grill leggen.
De chocoladekrullen in het midden van de bordjes leggen en de gegrilleerde aardbeien hieromheen schikken. Het geheel met poedersuiker bestrooien. 

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL