Haringtartaar
met Jenever-Roomsaus
Ingrediënten: 8 kleine
pasteibakjes - 1 zoute haring - 2 eetlepels zure room - 3 jeneverbessen
(verkruimeld) - 2 theelepels jonge jenever - 1 theelepel sap van een sjalotje -
versgemalen peper - 1 eetlepel fijngeknipte bieslook - 6 takjes dille (niet
beslist noodzakelijk).
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180° C en bak de pasteibakjes
in circa 3 minuten knapperig. Laat ze afkoelen. Hak de haring in kleine blokjes.
Meng in een kom de zure room, de verkruimelde jeneverbessen en jenever. Snijd
het sjalotje klein en pers het hierboven uit. Roer goed door en maak op smaak
met versgemalen peper en zout. Schep het sausje door de haringblokjes en vul
hiermee de pasteibakjes. Bestrooi ze met de bieslook en garneer eventueel de
schaal of het bord met de takjes dille.
Gele
rijst met Indiase Tandoori kip uit de oven
Ingrediënten: 325 gram gele rijst - 2 dl. Bulgaarse yoghurt - 1 eetlepel
tandorikruiden - 4 kipfilets - 3 takjes verse koriander.
Bereidingswijze: Neem bij voorkeur kipfilets à 125 gram. U kunt in
plaats van Bulgaarse yoghurt ook gewone yoghurt gebruiken. Schep de yoghurt en
Tandoorikruiden in een schaal door elkaar en laat hierin de kip afgedekt
minstens 1 uur marineren. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Laat de
kip uitlekken, verpak de filets in aluminiumfolie en bak ze in circa 30 minuten
gaar. Kook ondertussen de rijst gaar in 8 minuten. Verwijder de folie van de
kip. Zet de grill aan, grill de kip in circa 10 minuten aan beide zijden bruin.
Verdeel de rijst en Tandoorikip over de borden, garneer het gerecht met
koriander.
Lekker met roerbakken paprikareepjes of salade.
Passievruchtenmousse
Ingrediënten: 50 gram rijst - 6 gram gelatinepoeder - 30 gram suiker - 3
dl. water - 2.5 dl. passievruchtencoulis - 2 dl. suikerwater - 2 dl. slagroom.
Bereidingswijze: Kook de rijst met de suiker en de passievruchtencoulis
zachtjes gaar. Los de gelatine in het suikerwater op. Voeg de resterende
passievruchtencoulis toe en zet het geheel op ijs of in de koelkast om te
geleren. Klop de slagroom bijna stijf en meng deze met de rijst door de hangende
gelei. Vul de vormpjes en laat ze afgedekt koelen.
Eet
smakelijk!
|