Cosquisine

Recept deze week 25  [ Eerdere recepten ]

 

Haringtartaar met Jenever-Roomsaus

Ingrediënten: 8 kleine pasteibakjes - 1 zoute haring - 2 eetlepels zure room - 3 jeneverbessen (verkruimeld) - 2 theelepels jonge jenever - 1 theelepel sap van een sjalotje - versgemalen peper - 1 eetlepel fijngeknipte bieslook - 6 takjes dille (niet beslist noodzakelijk).
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180° C en bak de pasteibakjes in circa 3 minuten knapperig. Laat ze afkoelen. Hak de haring in kleine blokjes. Meng in een kom de zure room, de verkruimelde jeneverbessen en jenever. Snijd het sjalotje klein en pers het hierboven uit. Roer goed door en maak op smaak met versgemalen peper en zout. Schep het sausje door de haringblokjes en vul hiermee de pasteibakjes. Bestrooi ze met de bieslook en garneer eventueel de schaal of het bord met de takjes dille.
 

Gele rijst met Indiase Tandoori kip uit de oven

Ingrediënten: 325 gram gele rijst - 2 dl. Bulgaarse yoghurt - 1 eetlepel  tandorikruiden - 4 kipfilets - 3 takjes verse koriander.
Bereidingswijze: Neem bij voorkeur kipfilets à 125 gram. U kunt in plaats van Bulgaarse yoghurt ook gewone yoghurt gebruiken. Schep de yoghurt en Tandoorikruiden in een schaal door elkaar en laat hierin de kip afgedekt minstens 1 uur marineren. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Laat de kip uitlekken, verpak de filets in aluminiumfolie en bak ze in circa 30 minuten gaar. Kook ondertussen de rijst gaar in 8 minuten. Verwijder de folie van de kip. Zet de grill aan, grill de kip in circa 10 minuten aan beide zijden bruin. Verdeel de rijst en Tandoorikip over de borden, garneer het gerecht met koriander. 
Lekker met roerbakken paprikareepjes of salade.

Passievruchtenmousse

Ingrediënten: 50 gram rijst - 6 gram gelatinepoeder - 30 gram suiker - 3 dl. water - 2.5 dl. passievruchtencoulis - 2 dl. suikerwater - 2 dl. slagroom.
Bereidingswijze: Kook de rijst met de suiker en de passievruchtencoulis zachtjes gaar. Los de gelatine in het suikerwater op. Voeg de resterende passievruchtencoulis toe en zet het geheel op ijs of in de koelkast om te geleren. Klop de slagroom bijna stijf en meng deze met de rijst door de hangende gelei. Vul de vormpjes en laat ze afgedekt koelen.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL