Recept deze week 26 [ Eerdere recepten ] |
Aardappelsoep
met lentegroenten Ingrediënten: 1 kg
aardappelen - 250 gram gezouten spek - 4 preiwitten - 4 stengels bleekselderij -
2 wortelen - 4 uien - 2 raapjes - 15 dl kippenbouillon - 25 gram kervel - 2
tomaten - 25 gram bakboter - 1
kruidentuiltje – peper – zout. Gekruide
runderschnitzel Ingrediënten: 2
rode uien in ringen gesneden - 400 gram kleine champignons - 4
runder schnitzels à 150 gram - 1 eetlepel citroensap - 1 dl. bouillon
(blokje) - 1 eetlepel frambozen- of blanke azijn – peper – maïzena - 50
gram boter - 1 eetlepel gehakte peterselie - 2 dl. rode wijn. Aardbeiencoupe met bitterkoekjes Ingrediënten: 500 gram aardbeien - 1 limoen - 50 gram suiker - 1 zakje vanillesuiker - 2.5 dl room - 100 gram bitterkoekjes.Bereidingswijze: De aardbeien wassen en pas daarna de kroontjes verwijderen. De limoen schoonboenen en de schil raspen. Vervolgens uitpersen. Op een laag pitje onder deksel de aardbeien met het limoensap en de suiker 10 minuten laten stoven, in een kommetje scheppen en een uur laten opstijven in de koelkast. De room stijfkloppen met de vanillesuiker en mengen met de geraspte limoenschil. De room door de koude aardbeienmoes spatelen en in kommetjes scheppen. Opnieuw laten opstijven in de koelkast en vlak voor het serveren met bitterkoekjes en een aardbei garneren. Eet smakelijk! |