Cosquisine

Recept week 27  [ Eerdere recepten ]

 

Spaanse aardappelsalade

Ingrediënten: 450 gram minikrieltjes of dobbelsteentjes - 1 kippenbouillonblokje - 2 bosuitjes - 2 theelepels verse knoflook op oliebasis (of 2 teentjes knoflook) - 3 eetlepels olijfolie - 2 eetlepels mayonaise - 1 eetlepel witte wijnazijn - 12 olijven -  zwarte peper uit de molen.
Bereidingswijze: De minikrieltjes 5 minuten koken in ruim water met het bouillonblokje en aflaten koelen in een vergiet. De bosuitjes wassen en in ringetjes snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Meng de olie, mayonaise, azijn en verse knoflook op oliebasis door elkaar en schep hier de krieltjes en bosui door. Laat dit 10 minuten intrekken. Snijd intussen de olijven in plakjes en meng ze door de salade. Maal er royaal zwarte peper over.

 

Griekse aardappel-preigratin

Ingrediënten: 1 prei - 150 gram verse roomkaas - 1 deciliter melk - 3 eetlepels Griekse wereldkruiden - 1 teentje knoflook - 750 gram (vacuüm verpakte) voorgekookte aardappelschijfjes - 100 gram geraspte jonge kaas.
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 225°C. Prei schoonmaken, in flinterdunne ringen snijden, wassen en droogdeppen met keukenpapier. Klop de verse roomkaas en de melk met de handmixer los. Roer de wereldkruiden er door en pers het knoflookteentje erboven uit. De prei en aardappelschijfjes door het kaasmengsel scheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Vet een lage taartvorm in en schep het aardappelmengsel er in. Strijk de bovenkant glad en strooi de geraspte kaas erover. Bak de aardappelgratin in het midden van de oven in circa 25 minuten bruin en gaar.

 

Aardbeien met zwarte peper


Ingrediënten: circa 300 gram aardbeien - zwarte peper uit de molen - ½ deciliter anijslikeur - 2½ deciliter slagroom - 1 eetlepel slagroom - 1 eetlepel witte basterdsuiker - ¼ theelepel dille.
Bereidingswijze: Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen en in een kom doen.
Royaal zwarte peper erboven malen. Anijslikeur erover schenken en ruim 1 uur in laten trekken. In kom slagroom met basterdsuiker stijfkloppen en dille er door roeren. Door aardbeien scheppen.
Tip! Serveer er een bolletje vanille ijs bij.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL