Cosquisine

Recept deze week 28  [ Eerdere recepten ]

 

Preihapjes met banaan

Ingrediënten: stokbrood – 1 prei – 1 banaan – mayonaise.
Bereidingswijze: Was de prei en blancheer deze. Prak de banaan en roer er 4 eetlepels mayonaise door. Roer er de afgekoelde prei door. Snij een stokbrood in 4 stukken. Snij ook die door en doe het mengsel er op. 

Bananensoep

Ingrediënten: 4 bananen – 2 tomaten - 2 uien - 2 groenten bouillonblokjes - peper en zout - currypoeder. 
Bereidingswijze: De bananen pellen en in stukjes in voldoende water koken. De tomaten en de uien toevoegen en laten meekoken. De bouillonblokjes en de kruiden er aan toevoegen. Alles mixen en nog even doorwarmen.

 

Gegratineerde groenteschotel

Ingrediënten: 4 grote vleestomaten – 2 courgettes- 3 uuien -  2 aubergines -  enkele teentjes knoflook - basilicum - tijm - peterselie - laurierblad - olijfolie - peper en zout - parmezaanse kaas - poedersuiker.
Bereidingswijze: Snij de aubergines vooraf in schijven en bestrooi ze met zout om het vocht op te nemen. Laat een half uur trekken. Snij ondertussen de andere groenten in schijfjes, ontdoe de tomaten van de zaadjes. Bak de schijfjes nu, soort per soort, met uitzondering van de tomaten, in olijfolie goudbruin. Giet af en toe een scheutje olijfolie in de pan als je ziet dat deze te droog wordt. Het bakken is vooral bedoeld om de groenten een mooie kleur te geven, het is niet nodig dat ze gaar zijn. Leg elke groentensoort apart na het bakken. Verwarm de oven voor op 160 graden. Schik alle groentenschijfjes rechtop in een vuurvaste met olie ingewreven schotel. Pers de knoflooklook over de groenten. Strooi de poedersuiker met een zeefje over de groenten, kruid met peper en zout, een laurierblaadje, tijm en eventueel wat rozemarijn. De peterselie en de basilicum strooi je als laatste over de schotel. Zet de schotel in de oven tot de groente mooi gaar zijn. De parmezaanse kaas strooi je vlak voor het serveren over de schotel. 
Lekker met gebakken aardappeltjes maar ook met bami.

IJs met kokos en banaan

Ingrediënten: 4 bananen - vanille ijs - kokos schaafsel - 2 blikjes kokos melk - chocolade saus - slagroom.
Bereidingswijze: Een uur op voorhand draai je voor iedereen 2 bolletjes vanille ijs. Wanneer deze bolletjes klaar zijn rol je deze door het kokos schaafsel. Vervolgens stop je ze weer in de diepvries. Wanneer iedereen bijna klaar is voor het toetje ga jij weer de keuken in en zet de kokos melk op een zacht vuurtje (blijf wel goed roeren). Als de melk kookt stop je de bananen horizontaal gehalveerd (zonder schil) in de kokos melk, blijf wel voorzichtig door roeren. Wanneer de melk weer heeft gekookt kun je het uitzetten. Je haalt je bolletjes vanille ijs met kokos schaafsel uit de diepvries en legt 2 bolletjes op elk schaaltje vervolgens leg je er twee halve stukken banaan bij. Om het af te werken kun je er wat chocolade saus over gieten en vervolgens nog wat kokos schaafsel. Garneren met een toefje slagroom.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL