Cosquisine

Recept deze week 29  [ Eerdere recepten ]

 

Hollandse salade

IngrediŽnten: 300 gram verschillende slasoorten (bv ijsbergsla, friseesla en eikebladsla) - 1 komkommer - 6 paprika's (rood, groen en geel) - 200 gram (licht)belegen kaas - 6 tomaten - 1 fles mosterd-honing dressing.
Bereidingswijze: Was de slasoorten en scheur de bladeren in stukken. Was de komkommer, snijd hem in de lengte en vervolgens in plakjes. Snijd de paprika's in ringen en de kaas in blokjes. Was en snijd ook de tomaten in partjes. Meng de groenten en kaas door de sla en maak de salade aan met de mosterd-honing dressing. Serveer de salade met grof boerenbrood en gezouten boter.

 

Kip-kerrie op z'n Hollands

IngrediŽnten: 300 gram kipfilet - 2 uien - 350 gram krieltjes - olie om te frituren - 25 gram margarine - 1 roerbakpakket (400 gram) - 1 zakje Mix voor Kip-kerrie - 1 eetlepel geschaafde amandelen om te garneren.
Bereidingswijze: Snijd de kipfilet in blokjes en de uien in parten. Frituur de krieltjes krokant en gaar. Verhit de margarine en bak de kipfilet goudbruin en gaar. Bak de ui en het roerbakpakket mee. Voeg 500 ml water en de inhoud van het zakje Mix toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus 2-3 minuten zachtjes doorkoken. Schep alles om met de krieltjes en strooi de amandelen erover.

 

Dame blanche met slagroomijs en chocoladesaus

IngrediŽnten:  1 bak slagroomijs Ė 1.25 deciliter slagroom - 25 gram suiker.
Voor de chocoladesaus: 2.5 deciliter room - 250 gram bittere, pure chocolade. Bereidingswijze: Voor de lekkerste chocoladesaus, verwarm je de room tot het kookpunt, zet dan het vuur uit en roer je de fijngehakte chocolade er door. Roer net zo lang totdat je een mooie gladde donkere saus hebt. Klop de slagroom met de suiker stijf en maak de ijscoupes op met enkele bolletjes slagroomijs en room. Giet er aan tafel de warme chocoladesaus over.

 

Franse koffie

IngrediŽnten: 1 deciliter slagroom - 4 eetlepels basterdsuiker - 4 borrelglaasje Grand Marnier - sterke, hete koffie.
Bereidingswijze: Per glas: een eetlepel basterdsuiker, een borrelglaasje likeur en een kopje koffie. Roer tot de suiker is opgelost. Klop de slagroom op, eventueel met toevoeging van suiker. Zorg ervoor dat deze niet te stijf wordt. Schep de room voorzichtig op de koffie.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL