Cosquisine

Recept deze week 31  [ Eerdere recepten ]

 

Kippenroomsoep

Ingrediënten: 1 pakje mix voor Hollandse kippensoep - 2 deciliter Finesse voor koken - 150 gram gekookte ham - 1 klein blikje maïs - 4 harde bruine bolletjes -2 eetlepels gehakte bieslook.
Bereidingswijze: Verwarm de broodjes in de oven (180°C). Bereid de soep volgens de aanwijzing op de verpakking en meng de room erdoor. Snijd de ham in blokjes en laat de maïs uitlekken. Meng de ham en de maïs door de soep. Snijd aan de bovenkant een kapje van de broodjes en hol ze uit als een soepkom. Vul de broodjes met soep en leg het dekseltje erop. Zet de broodjes voor alle zekerheid in een soepbord.

 

Rijst met courgette en tonijn

Ingrediënten: 125-150 gram Pandan rijst - 2 kleine courgettes (± 250 gram per stuk) - 1 bouillonblokje - 1 ui - 1 gele paprika - 10 groene olijven - 1 eetlepel olie - 2 blikjes tonijn met groenten (netto 185 gram) - 4-seizoenenpeper uit de molen. 
Bereidingswijze: Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Courgettes wassen en in de lengte halveren. Met lepel tot op circa 1 centimeter van de wand uithollen. In een pan in ruim water met een bouillonblokje de courgettehelften in 7 minuten gaar koken. Intussen ui pellen en klein snijden. Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in dunne reepjes snijden. Olijven in plakjes snijden. In wok of hapjespan olie verhitten. Ui fruiten. Paprika en olijven toevoegen en even meebakken. Tonijn met groenten toevoegen en al omscheppend door en door warm laten worden. Op smaak afmaken met 4-seizoenenpeper. Courgettehelften uit de pan nemen en droogdeppen met keukenpapier. Courgettehelften vullen met tonijnmengsel. Rijst ernaast scheppen.

 

Gebakken zomerfruit met ijs

Ingrediënten: 1 mango - 1 perzik - 125 gram bramen - 100 gram kersen - 2.5 eetlepel vloeibare margarine - 50 gram suiker - 40 gram amandelschaafsel - Tiramisu. Bereidingswijze: Maak het fruit schoon. Snijd de mango in blokjes en de perzik in partjes. Verwarm de vloeibare margarine in een koekenpan en voeg de suiker toe. Voeg het fruit en de amandelen toe en bak het kort mee. Schep het fruit op een bord en serveer het met een bol ijs.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL