Kippenroomsoep
Ingrediënten: 1 pakje
mix voor Hollandse kippensoep - 2 deciliter Finesse voor koken - 150 gram
gekookte ham - 1 klein blikje maïs - 4 harde bruine bolletjes -2 eetlepels
gehakte bieslook.
Bereidingswijze: Verwarm de broodjes in de oven (180°C). Bereid de soep
volgens de aanwijzing op de verpakking en meng de room erdoor. Snijd de ham in
blokjes en laat de maïs uitlekken. Meng de ham en de maïs door de soep. Snijd
aan de bovenkant een kapje van de broodjes en hol ze uit als een soepkom. Vul de
broodjes met soep en leg het dekseltje erop. Zet de broodjes voor alle zekerheid
in een soepbord.
Rijst met
courgette en tonijn
Ingrediënten: 125-150
gram Pandan rijst - 2 kleine courgettes (± 250 gram per stuk) - 1
bouillonblokje - 1 ui - 1 gele paprika - 10 groene olijven - 1 eetlepel olie - 2
blikjes tonijn met groenten (netto 185 gram) - 4-seizoenenpeper uit de
molen.
Bereidingswijze: Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op de
verpakking. Courgettes wassen en in de lengte halveren. Met lepel tot op circa 1
centimeter van de wand uithollen. In een pan in ruim water met een
bouillonblokje de courgettehelften in 7 minuten gaar koken. Intussen ui pellen
en klein snijden. Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in dunne reepjes
snijden. Olijven in plakjes snijden. In wok of hapjespan olie verhitten. Ui
fruiten. Paprika en olijven toevoegen en even meebakken. Tonijn met groenten
toevoegen en al omscheppend door en door warm laten worden. Op smaak afmaken met
4-seizoenenpeper. Courgettehelften uit de pan nemen en droogdeppen met
keukenpapier. Courgettehelften vullen met tonijnmengsel. Rijst ernaast scheppen.
Gebakken
zomerfruit met ijs
Ingrediënten: 1 mango -
1 perzik - 125 gram bramen - 100 gram kersen - 2.5 eetlepel vloeibare margarine
- 50 gram suiker - 40 gram amandelschaafsel - Tiramisu. Bereidingswijze:
Maak het fruit schoon. Snijd de mango in blokjes en de perzik in partjes.
Verwarm de vloeibare margarine in een koekenpan en voeg de suiker toe. Voeg het
fruit en de amandelen toe en bak het kort mee. Schep het fruit op een bord en
serveer het met een bol ijs.
Eet smakelijk!
|