Gevulde
tomaat met haring en komkommer
Ingrediënten: 4 kleine
stevige tomaten - witte peper- 1 zoute haring - ⅛ komkommer - 1 zoetzuur
augurkje - 2 eetlepels crême fraiche - ¼ theelepel dille - saladekruiden met
maalmolen.
Bereidingswijze: Het kapje van de tomaat snijden. Hol de tomaten uit en
bestrooi de binnenkant met witte peper. Verwijder het staartje en graat van de
haring en snijd de filet in dunne reepjes. Schil het stukje komkommer, halveer
het in de lengte en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de augurk in
plakjes. Roer de crême fraiche en dille door elkaar. Voeg de haringreepjes, de
komkommerblokjes en de augurkplakjes toe en meng alles goed door elkaar. Vul de
tomaten met het mengsel en maal er de saladekruiden over.
Haasbiefstukjes
met Italiaanse kruidensaus
Ingrediënten: 25 gram
boter - 2 haasbiefstukjes à 100 gram – zout - zwarte peper uit de molen - 2
eetlepels medium sherry - 3 eetlepels crême fraiche - 1 eetlepel tomatenketchup
- 2 theelepels Italiaanse kruiden op oliebasis.
Bereidingswijze: Bord of schaal voorverwarmen (bijvoorbeeld oven op 50°C).
In koekenpan de boter verhitten en de biefstukjes in circa 4 minuten bruin en
rosé bakken. Halverwege keren. Zout en wat peper erover malen. Op warm bord of
schaal leggen en warm houden. Aan bakvet sherry toevoegen en aanbaksel
losroeren. Crême fraiche, tomatenketchup en Italiaanse kruiden er door roeren
en nog 1 minuut al roerend verwarmen. Italiaanse kruidensaus over de biefstukjes
scheppen.
Lekker met gebakken aardappeltjes en een frisse salade.
Yoghurt met
noten, appel en rozijnen
Ingrediënten: 50 gram gemengde ongezouten noten - 1 appel - ¼ theelepel
gemalen kaneel - 3 deciliter yoghurt - 1 eetlepel rozijnen - 1 eetlepel
(bloemen) honing.
Bereidingswijze: De noten grof hakken. De appel schillen en raspen.
Noten, appel en kaneel door de yoghurt roeren. De rozijnen wassen. Rozijnen en
honing aan de yoghurt toevoegen en er doorheen roeren. Verdeel de yoghurt over
de schaaltjes.
garneer eventueel met een toefje slagroom.
Eet smakelijk!
|