Cosquisine

Recept deze week 32  [ Eerdere recepten ]

 

Gevulde tomaat met haring en komkommer

Ingrediënten: 4 kleine stevige tomaten - witte peper- 1 zoute haring - ⅛ komkommer - 1 zoetzuur augurkje - 2 eetlepels crême fraiche - ¼ theelepel dille - saladekruiden met maalmolen.
Bereidingswijze: Het kapje van de tomaat snijden. Hol de tomaten uit en bestrooi de binnenkant met witte peper. Verwijder het staartje en graat van de haring en snijd de filet in dunne reepjes. Schil het stukje komkommer, halveer het in de lengte en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de augurk in plakjes. Roer de crême fraiche en dille door elkaar. Voeg de haringreepjes, de komkommerblokjes en de augurkplakjes toe en meng alles goed door elkaar. Vul de tomaten met het mengsel en maal er de saladekruiden over.

Haasbiefstukjes met Italiaanse kruidensaus

Ingrediënten: 25 gram boter - 2 haasbiefstukjes à 100 gram – zout - zwarte peper uit de molen - 2 eetlepels medium sherry - 3 eetlepels crême fraiche - 1 eetlepel tomatenketchup - 2 theelepels Italiaanse kruiden op oliebasis.
Bereidingswijze: Bord of schaal voorverwarmen (bijvoorbeeld oven op 50°C). In koekenpan de boter verhitten en de biefstukjes in circa 4 minuten bruin en rosé bakken. Halverwege keren. Zout en wat peper erover malen. Op warm bord of schaal leggen en warm houden. Aan bakvet sherry toevoegen en aanbaksel losroeren. Crême fraiche, tomatenketchup en Italiaanse kruiden er door roeren en nog 1 minuut al roerend verwarmen. Italiaanse kruidensaus over de biefstukjes scheppen.
Lekker met gebakken aardappeltjes en een frisse salade.

 

Yoghurt met noten, appel en rozijnen


Ingrediënten: 50 gram gemengde ongezouten noten - 1 appel - ¼ theelepel gemalen kaneel - 3 deciliter yoghurt - 1 eetlepel rozijnen - 1 eetlepel (bloemen) honing.
Bereidingswijze: De noten grof hakken. De appel schillen en raspen. Noten, appel en kaneel door de yoghurt roeren. De rozijnen wassen. Rozijnen en honing aan de yoghurt toevoegen en er doorheen roeren. Verdeel de yoghurt over de schaaltjes.
garneer eventueel met een toefje slagroom.
Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL