Cosquisine

Recept deze week 33  [ Eerdere recepten ]

 

Indiase aardappelschotel met kip en yoghurt

Ingrediënten: 1 pakje mix voor Indiase Aardappelschotel - 350 gram kipfilet - 500 gram geschrapte jonge worteltjes - 1 prei - 8 eetlepels (dikke) yoghurt - 400 gram aardappelen - 1 pakje (200 ml) romige kokosmelk - wok olie. 
Bereidingswijze: Meng de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met de kipfiletblokjes. Houd kleine worteltjes heel en snijd grotere in de lengte in vieren. Was en snijd de prei in smalle ringen. Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes van ca. 1.5 cm. Spoel ze af en dep ze droog met keukenpapier. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de kipblokjes, aardappelblokjes en worteltjes 5 minuten. Wok 0.75 van de prei daarna 3 minuten mee. (De rest wordt op het laatst toegevoegd). Roer de kokosmelk, 0.25 l water en de sausmix (uit het pakje) erdoor, breng het gerecht al roerende aan de kook en laat het in ca. 15 minuten gaar worden. Verdeel de Indiase Aardappelschotel met Kip over 4 kommen of borden, schep de yoghurt erbij en strooi de rest van de prei erover.

Op tafel: Zet Mango Chutney, gebakken uitjes en vers gehakte koriander op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Lekker anders kan ook:
Vervang de worteltjes door snijbonen en gebruik kalkoen of magere varkensblokjes in plaats van kip. 

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL