Indiase
aardappelschotel met kip en yoghurt
Ingrediënten: 1 pakje
mix voor Indiase Aardappelschotel - 350 gram kipfilet - 500 gram geschrapte
jonge worteltjes - 1 prei - 8 eetlepels (dikke) yoghurt - 400 gram aardappelen -
1 pakje (200 ml) romige kokosmelk - wok olie.
Bereidingswijze: Meng de inhoud
van het zakje marinademix (uit het pakje) met de kipfiletblokjes. Houd kleine
worteltjes heel en snijd grotere in de lengte in vieren. Was en snijd de prei in
smalle ringen. Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes van ca. 1.5 cm.
Spoel ze af en dep ze droog met keukenpapier. Zet een grote wok op het vuur en
laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de kipblokjes,
aardappelblokjes en worteltjes 5 minuten. Wok 0.75 van de prei daarna 3 minuten
mee. (De rest wordt op het laatst toegevoegd). Roer de kokosmelk, 0.25 l water
en de sausmix (uit het pakje) erdoor, breng het gerecht al roerende aan de kook
en laat het in ca. 15 minuten gaar worden. Verdeel de Indiase Aardappelschotel
met Kip over 4 kommen of borden, schep de yoghurt erbij en strooi de rest van de
prei erover.
Op tafel: Zet Mango Chutney,
gebakken uitjes en vers gehakte koriander op tafel, om naar eigen smaak toe te
voegen en erbij te nemen.
Lekker anders kan ook: Vervang de worteltjes door
snijbonen en gebruik kalkoen of magere varkensblokjes in plaats van kip.
Eet smakelijk!
|