Cosquisine

Recept deze week 34  [ Eerdere recepten ]

 

Aziatische garnalendip

IngrediŽnten: 600 gram groenten om mee te dippen zoals komkommer, wortel en paprika. 250 gram gekookte garnalen met staart.
Bereidingswijze: Maak de groenten schoon en snijd de groenten in handzame reepjes om mee te dippen. Verdeel de groentereepjes en de cocktailgarnalen op een grote schaal of over borden. Geef Sweet Chili Saus er apart in een kommetje bij.

Thaise knoflook-koriandersalade met kip

IngrediŽnten: 300 gram gerookte kipfilet - 1 grote limoen - 800 g oosterse roerbakgroenten (met rode peper) - Woksaus knoflook koriander - 1 pak (250 g) woknoedels - 1 pakje (200 ml) Romige Kokosmelk - wokolie - 3 eetlepels gembersiroop. 
Bereidingswijze: Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in circa 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en uit laten lekken. Snijd de kip in reepjes. Rasp de limoenschil en pers de limoen uit. Snijd de peper (uit het groentepakket) in smalle ringen. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten en de limoenschil 2 minuten. Voeg 12 eetlepels woksaus toe en wok nog 2 minuten. Een beetje laten afkoelen. Meng de kokosmelk met het limoensap, de gembersiroop en 6 eetlepels olie. Hussel de noedels, de kip en de groenten erdoor. Verdeel over de borden. De salade kan lauwwarm of koud gegeten worden.
Op tafel erbij: Gebakken (gedroogde) uitjes. Strooi de uitjes pas vlak voor het opdienen over het gerecht zodat ze lekker knapperig blijven. Sambal Manis en Kroepoek

Kokossmoothie met mango

IngrediŽnten: 1 grote rijpe mango - 4 eetlepels geraspte kokos - 3 pakjes romige kokosmelk - 2 dl koude melk - 3 eetlepels suiker. 
Bereidingswijze: Maak de mango schoon en snijd in kleine stukjes. Rooster de geraspte kokos in een droge koekenpan op een matig hoog vuur goudbruin. Pureer de kokosmelk met de melk, de suiker en de mangostukjes. Schenk de kokossmoothie in hoge glazen en strooi de geroosterde kokos erover.
Lekker anders kan ook: vervang de mango door 2 bolletjes mango-ijs.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL