Cosquisine

Recept deze week 36  [ Eerdere recepten ]

 

Salade van kropsla, peer en rauwe ham

Ingrediënten: 1 krop kropsla - 4 handperen - 24 dunne plakjes rauwe (bijvoorbeeld) Serrano ham - 4 eetlepels olijfolie - 1 eetlepel frambozen azijn - 1 theelepel fijne mosterd - 1 theelepel honing – peper - 4 cherrytomaatjes.
Bereidingswijze: Verwarm de grill voor. Was en droog de kropsla. Pluk de sla wat kleiner. Schil de peren en snijd ze elk in zes parten. Omwikkel elk partje peer met een plakje ham. Prik drie partjes peer aan een satéprikker en grilleer de spiesjes aan elke kant 2-3 minuten. Verdeel de kropsla over de bordjes en besprenkel deze met een dressing van olijfolie, azijn, mosterd, honing en peper. Leg op elk bordje twee spiesjes en garneer met een cherrytomaatje.

 

Rodekool met ananas

Ingrediënten: 1 kg rodekool - 1 ui - 1 klein blikje ananasstukjes - 1 laurierblad - 2 kruidnagels - 2 eetlepels azijn – suiker – boter.
Bereidingswijze: Verwijder de buitenste lelijke bladeren van de kool. Snijd de kool in vieren en snijd de dikke stronk weg. Snijd de kool in dunne reepjes en doe ze in een pan. Pel en snipper de ui. Giet de ananas af. Voeg ui, ananas, laurier, kruidnagels en azijn aan de kool toe. Kook de rodekool in circa 25 minuten gaar. Breng op smaak met azijn, ananasvocht en suiker. Roer er een klontje boter door. Serveren met gekookte aardappelen en een balletje gehakt.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL