Salade van
kropsla, peer en rauwe ham
Ingrediënten: 1 krop
kropsla - 4 handperen - 24 dunne plakjes rauwe (bijvoorbeeld) Serrano ham - 4
eetlepels olijfolie - 1 eetlepel frambozen azijn - 1 theelepel fijne mosterd - 1
theelepel honing – peper - 4 cherrytomaatjes.
Bereidingswijze: Verwarm de grill voor. Was en droog de kropsla. Pluk de
sla wat kleiner. Schil de peren en snijd ze elk in zes parten. Omwikkel elk
partje peer met een plakje ham. Prik drie partjes peer aan een satéprikker en
grilleer de spiesjes aan elke kant 2-3 minuten. Verdeel de kropsla over de
bordjes en besprenkel deze met een dressing van olijfolie, azijn, mosterd,
honing en peper. Leg op elk bordje twee spiesjes en garneer met een
cherrytomaatje.
Rodekool met
ananas
Ingrediënten: 1 kg
rodekool - 1 ui - 1 klein blikje ananasstukjes - 1 laurierblad - 2 kruidnagels -
2 eetlepels azijn – suiker – boter.
Bereidingswijze: Verwijder de buitenste lelijke bladeren van de kool.
Snijd de kool in vieren en snijd de dikke stronk weg. Snijd de kool in dunne
reepjes en doe ze in een pan. Pel en snipper de ui. Giet de ananas af. Voeg ui,
ananas, laurier, kruidnagels en azijn aan de kool toe. Kook de rodekool in circa
25 minuten gaar. Breng op smaak met azijn, ananasvocht en suiker. Roer er een
klontje boter door. Serveren met gekookte aardappelen en een balletje gehakt.
Eet smakelijk!
|