Cosquisine

Recept deze week 37  [ Eerdere recepten ]

 

Geelgroene zomersalade

IngrediŽnten: 1 pot jonge maÔs (ŗ 340 g) - 3 eieren - 150 ml slasaus - 1 eetlepel groene pesto - 1 krop sla - 1 kleine gele paprika - 1 kleine groene paprika. 
Bereidingswijze: Breng een steelpan met ruim water aan de kook en kook hierin de eieren in ca. 10 minuten hard. Laat de maÔs in een zeef uitlekken. Roer intussen in een kom de slasaus en pesto tot een lichte pestosaus. Was de sla, laat deze uitlekken en doe de slabladeren in een grote kom. Maak de paprikaís schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprikaís in kleine blokjes. Laat de eieren in koud water schrikken, pel de eieren en snijd deze in vieren. Verdeel de maÔs, paprikablokjes en partjes ei over de salade en schenk de pestosaus over de salade. Lekker met biefstuk en frietjes.

Biefstuk met oesterzwammen

IngrediŽnten: 750 gram biefstuk - 600 gram oesterzwammen - 3 sjalotten - 1 teentje knoflook - 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) - 75 gram bakboter - 1 dl kalfsfond Ė peper en zout. Bereidingswijze: De paddestoelen schoonmaken en in plakjes snijden. De sjalotten schillen en fijnsnipperen. Het knoflookteentje pellen en hakken. Tweederde van de boter verhitten in een pan en de oesterzwammen en de sjalotten fruiten. De knoflook en de peterselie toevoegen, kruiden met zout en peper en 3 minuten laten sudderen. Ondertussen het vlees verdelen in 4 gelijke stukken, zouten en 2 tot 3 minuten bakken aan elke kant op hoog vuur in de rest van de boter. De biefstukken uit de pan nemen en warm houden tussen 2 diepe borden. De braadjus deglaceren met een scheutje water en de kalfsfond erbij gieten. Even laten opkoken. De biefstukken op warme borden leggen en garneren met de paddestoelen en de saus. Dadelijk opdienen.

Aardbeiencoupe met bitterkoekjes

IngrediŽnten: 500 gram aardbeien - 1 limoen - 50 gram suiker - 1 zakje vanillesuiker - 2.5 dl room - 100 g bitterkoekjes.
Bereidingswijze: De aardbeien wassen en pas daarna de kroontjes verwijderen. De limoen schoonboenen en de schil raspen. Vervolgens uitpersen. Op een laag pitje onder deksel de aardbeien met het limoensap en de suiker 10 minuten laten stoven, in een kommetje scheppen en een uur laten opstijven in de koelkast. De room stijfkloppen met de vanillesuiker en mengen met de geraspte limoenschil. De room door de koude aardbeienmoes spatelen en in kommetjes scheppen. Opnieuw laten opstijven in de koelkast en vlak voor het serveren met bitterkoekjes en een aardbei garneren.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL