Recept deze week 37 [ Eerdere recepten ] |
Geelgroene zomersalade Ingrediënten: 1 pot jonge maïs
(à 340 g) - 3 eieren - 150 ml slasaus - 1 eetlepel groene pesto - 1 krop sla -
1 kleine gele paprika - 1 kleine groene paprika. Biefstuk met oesterzwammen Ingrediënten: 750 gram
biefstuk - 600 gram oesterzwammen - 3 sjalotten - 1 teentje knoflook - 2
eetlepels peterselie (fijngehakt) - 75 gram bakboter - 1 dl kalfsfond – peper
en zout. Bereidingswijze: De paddestoelen schoonmaken en in plakjes snijden. De
sjalotten schillen en fijnsnipperen. Het knoflookteentje pellen en hakken.
Tweederde van de boter verhitten in een pan en de oesterzwammen en de sjalotten
fruiten. De knoflook en de peterselie toevoegen, kruiden met zout en peper en 3
minuten laten sudderen. Ondertussen het vlees verdelen in 4 gelijke stukken,
zouten en 2 tot 3 minuten bakken aan elke kant op hoog vuur in de rest van de
boter. De biefstukken uit de pan nemen en warm houden tussen 2 diepe borden. De
braadjus deglaceren met een scheutje water en de kalfsfond erbij gieten. Even
laten opkoken. De biefstukken op warme borden leggen en garneren met de
paddestoelen en de saus. Dadelijk opdienen. Aardbeiencoupe
met bitterkoekjes Ingrediënten: 500 gram
aardbeien - 1 limoen - 50 gram suiker - 1 zakje vanillesuiker - 2.5 dl room -
100 g bitterkoekjes. Eet smakelijk! |