Cannelloni
met tonijn
Ingrediënten: 2 blikjes
tonijn in olie (van elk 185 gram) - 200 gram hüttenkäse - 1 pak cannelloni -
150 gram geraspte pizzakaas - 85
gram veldsla - 85 gram rucola - 1 bosje peterselie - 1 bosje bosuien - zwarte
peper - pot sugo casa met kruiden - 12 olijven zonder pit - 4 eetlepels 2
fasendressing balsamico – tomatenketchup.
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de peterselie en
bosuien fijn. Giet de tonijn af en meng in een kom de tonijn met de Hüttenkäse
en peterselie en bosui. Meng er zout en peper naar smaak door. Meng de Sugo Casa
met 150 ml water en verdeel een kwart over de bodem van een ingevette lage
ovenschaal. Vul 16 cannellonirolletjes met een theelepel met het tonijnmengsel
en leg ze naast elkaar in de saus. Verdeel de rest van de saus over de rolletjes
en strooi de geraspte kaas erover. Bak de cannelloni in de oven in 35-40 minuten
goudbruin en gaar.
Meng in een slakom de veldsla en rucola luchtig met de dressing en verdeel de
olijven erover. Serveer de cannelloni met de salade en tomatenketchup.
Variatietip: vervang de cannellonirolletjes door lasagnebladen en maak laagjes
van lasagne, vulling en tomatensaus. Strooi tot slot de kaas erover.
Eet smakelijk!
|