Cosquisine

Recept deze week 38  [ Eerdere recepten ]

 

Cannelloni met tonijn

Ingrediënten: 2 blikjes tonijn in olie (van elk 185 gram) - 200 gram hüttenkäse - 1 pak cannelloni - 150 gram geraspte pizzakaas -  85 gram veldsla - 85 gram rucola - 1 bosje peterselie - 1 bosje bosuien - zwarte peper - pot sugo casa met kruiden - 12 olijven zonder pit - 4 eetlepels 2 fasendressing balsamico – tomatenketchup. 
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de peterselie en bosuien fijn. Giet de tonijn af en meng in een kom de tonijn met de Hüttenkäse en peterselie en bosui. Meng er zout en peper naar smaak door. Meng de Sugo Casa met 150 ml water en verdeel een kwart over de bodem van een ingevette lage ovenschaal. Vul 16 cannellonirolletjes met een theelepel met het tonijnmengsel en leg ze naast elkaar in de saus. Verdeel de rest van de saus over de rolletjes en strooi de geraspte kaas erover. Bak de cannelloni in de oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
Meng in een slakom de veldsla en rucola luchtig met de dressing en verdeel de olijven erover. Serveer de cannelloni met de salade en tomatenketchup.
Variatietip: vervang de cannellonirolletjes door lasagnebladen en maak laagjes van lasagne, vulling en tomatensaus. Strooi tot slot de kaas erover.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL