Cosquisine

Recept deze week 39  [ Eerdere recepten ]

 

Zoete stoofpot



Ingrediënten: 4 eetlepels olijf of zonnebloemolie - 750 gram in niet al te kleine blokken gesneden magere runderlappen - 1 schoongemaakte en kleingesneden ui - 1 deciliter bouillon - 1 deciliter droge witte wijn - 1 geschilde in stukjes gesneden appel - 1 geschilde in stukjes gesneden peer - 2 in stukjes gesneden perziken - 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten - 1 theelepel suiker - 1 deciliter slagroom – zout en peper.
Bereidingswijze: Verhit 3 eetlepels van de olie in een pan en bak hierin de blokjes vlees rondom lichtbruin. Voeg de kleingesneden ui toe en bak deze even mee. Voeg de bouillon, de witte wijn en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 2 uur zachtjes sudderen tot het gaar is. Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan, leg het op een schaal en houd het warm. Verhit de rest van de olie in een pan. Voeg de stukjes appel, peer, perzik en tomaat toe en fruit de vruchten onder voortdurend omscheppen 2 minuten. Voeg de suiker en zoveel van het stoofvocht van het vlees toe dat het fruit net onder staat. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het vruchtenmengsel 15 minuten zachtjes koken. Pureer het mengsel in een foodprocessor of andere keukenmachine. Doe de puree terug in de pan en voeg de slagroom toe. Laat de saus onder af en toe doorroeren door en door warm worden. Schenk de vruchtensaus over het warm gehouden vlees en serveer het gerecht daarna onmiddellijk en serveer er gekookte aardappelen bij.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL