Kaasstrudel
Ingrediënten:
sinaasappel - 1 dl. koud water - 150 gram suiker – poedersuiker - 2
eieren - 500 gram verse roomkaas - 150 gram gemengd rood fruit - 225 gram
bloem – zout - 20 gram gesmolten boter - boter om in te vetten - 1 eetlepel
olie - 1 eierdooier - 1 eetlepel maïzena
- huishoudfolie.
Bereidingswijze: Zeef de bloem met een mespunt zout boven een kom. Voeg
de dooier en de olie toe en voeg beetje bij beetje 1 dl water toe. Kneed tot een
soepel deeg dat van de handen loslaat. Voeg als het deeg te droog is nog een
beetje extra water toe. Vorm een bal van het deeg en verpak het in
huishoudfolie. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten. Vet een bakplaat
in met boter. Maat het rode fruit schoon. Boen de sinaasappel onder stromend
water schoon en rasp de oranje schil dun af. Pers de vrucht uit. Verwarm de oven
voor op 200°C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad zo dun mogelijk
uit en leg het deeg op een schone theedoek. Wrijf de roomkaas door een zeef en
roer er de sinaasappelrasp en het -sap, de suiker, de eieren en de maïzena
door. Schep het fruit voorzichtig door het kaasmengsel. Verdeel het mengsel over
het deeg maar laat circa 2 cm van de randen vrij. Rol het deeg met behulp van de
theedoek op. Leg de strudel op het ingevette bakblik en bak hem in de
voorverwarmde oven in circa 40 minuten lichtbruin en knapperig. Bestrijk de
strudel met de gesmolten boter en bestuif met poedersuiker.
Eet smakelijk!
|