Kerrie-kokossoep
Ingrediënten: 0.75 l groentebouillon (van ½ bouillon tablet) - 2 zakjes
kerriesaus - 4 eetlepels seroendeng - 2 teentjes knoflook wok - olie - ketjap
manis.
Bereidingswijze: Pel en pers de
teentjes knoflook. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet
worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de knoflook 1 minuut. Voeg de
bouillon toe en breng aan de kook. Doe de kerriesauspoeder in een schaaltje en
roer er 2 flinke soeplepels van de hete bouillon door. Voeg het mengsel al
roerende door de rest van de bouillon en laat de soep 2 minuten doorkoken. Breng
de soep verder op smaak met een scheutje ketjap. Schep de soep in diepe kommen
en verdeel de Seroendeng erover.
Mihoen
speciaal met gewokte banaan
Ingrediënten: 1 pakje
mix voor mihoen speciaal - 200 gram speklapjes - 800 gram
oosterse roerbakgroenten - 4 bananen - ketjap manis - 1 pak mihoen –
seroendeng - wok olie.
Bereidingswijze: Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat
ketjap) aan de kook. Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen
ca. 2 minuten koken. Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en
goed laten uitlekken. Meng ondertussen de groentemix (uit het pakje) met 1 dl
heet water, tenminste 10 minuten laten staan. Snijd de speklapjes in hele kleine
blokjes en meng ze met de marinademix (uit het pakje). Pel de bananen en snijd
ze in dikke plakken.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed
heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de plakjes banaan 2 minuten. Voeg
2 eetlepels ketjap toe en schep het even om. Bewaar de plakjes banaan op een
bordje en maak de wok even schoon. Zet de wok weer op het vuur en laat de wok
goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de spekblokjes in ca. 5
minuten bruin. Wok de groenten daarna ca. 5 minuten mee. Roer de gewelde
groentemix erdoor. Voeg de mihoen toe en wok nog 2 minuten. Schep voorzichtig de
plakjes banaan en 6 eetlepels seroendeng door de mihoen. Schep de mihoen op
borden of in kommen.
Op tafel: zet seroendeng, ketjap manis, sambal,
tjampoer en atjar op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Aziatische
vla-flip
Ingrediënten: 6 eetlepels tropische vruchtensiroop - 3 dl vanillevla - 3
dl yoghurt - 1 eetlepel gembersiroop.
Bereidingswijze: Meng de vruchtensiroop met de gembersiroop. Schenk in 4
hoge schaaltjes een laagje siroop, een laagje yoghurt en eindig met een laagje
vla. Steek in elk schaaltje een lange lepel.
Lekker anders kan ook
vervang de siroop door gepureerd fruit zoals
aardbeien, mango of ananas.
Eet smakelijk!
|