Cosquisine

Recept deze week 41  [ Eerdere recepten ]

 

Kerrie-kokossoep

IngrediŽnten: 0.75 l groentebouillon (van Ĺ bouillon tablet) - 2 zakjes kerriesaus - 4 eetlepels seroendeng - 2 teentjes knoflook wok - olie - ketjap manis.  
Bereidingswijze: Pel en pers de teentjes knoflook. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de knoflook 1 minuut. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Doe de kerriesauspoeder in een schaaltje en roer er 2 flinke soeplepels van de hete bouillon door. Voeg het mengsel al roerende door de rest van de bouillon en laat de soep 2 minuten doorkoken. Breng de soep verder op smaak met een scheutje ketjap. Schep de soep in diepe kommen en verdeel de Seroendeng erover.

Mihoen speciaal met gewokte banaan

IngrediŽnten: 1 pakje mix voor mihoen speciaal - 200 gram speklapjes - 800 gram  oosterse roerbakgroenten - 4 bananen - ketjap manis - 1 pak mihoen Ė seroendeng - wok olie.
Bereidingswijze: Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat ketjap) aan de kook. Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken. Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Meng ondertussen de groentemix (uit het pakje) met 1 dl heet water, tenminste 10 minuten laten staan. Snijd de speklapjes in hele kleine blokjes en meng ze met de marinademix (uit het pakje). Pel de bananen en snijd ze in dikke plakken.
 
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de plakjes banaan 2 minuten. Voeg 2 eetlepels ketjap toe en schep het even om. Bewaar de plakjes banaan op een bordje en maak de wok even schoon. Zet de wok weer op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de spekblokjes in ca. 5 minuten bruin. Wok de groenten daarna ca. 5 minuten mee. Roer de gewelde groentemix erdoor. Voeg de mihoen toe en wok nog 2 minuten. Schep voorzichtig de plakjes banaan en 6 eetlepels seroendeng door de mihoen. Schep de mihoen op borden of in kommen. 
Op tafel: zet seroendeng, ketjap manis, sambal, tjampoer en atjar op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen. 

Aziatische vla-flip

IngrediŽnten: 6 eetlepels tropische vruchtensiroop - 3 dl vanillevla - 3 dl yoghurt
- 1 eetlepel gembersiroop.
Bereidingswijze: Meng de vruchtensiroop met de gembersiroop. Schenk in 4 hoge schaaltjes een laagje siroop, een laagje yoghurt en eindig met een laagje vla. Steek in elk schaaltje een lange lepel.

Lekker anders kan ook 
vervang de siroop door gepureerd fruit zoals aardbeien, mango of ananas.


Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL