Preisoep
Ingrediënten: 3 stevige preistengels - 1 liter tuinkruidenbouillon - 1
eetlepel bloem - 150 gram Boursin Ail & Fines Herbes - peper en zout naar
smaak - 2 eetlepels droge witte wijn.
Bereidingswijze: Was de preien en snijd ze klein. Kook de bouillon en
voeg de prei toe. Laat het net zolang koken, totdat de prei helemaal zacht is
geworden. Pureer de soep. Smelt de vloeibare margarine en voeg de bloem toe.
Laat dit ongeveer een minuutje garen. Voeg de soep en het boter/bloem-mengsel
samen. Laat het koken, zodat de soep gaat binden. Voeg dan de roomkaas toe en
laat die al roerende oplossen. Breng op smaak met zout, peper en wat witte wijn.
Farfalle met
romige runderballetjes
Ingrediënten: 1 teentje knoflook - 300 gram runder tartaar - 2
theelepels gedroogde Italiaanse kruiden - zout en peper - 2 takjes verse
basilicum - 400 gram farfalle of andere korte pasta - vloeibare margarine - 1
blikje tomatenpuree - 1.5 dl Finesse voor koken.
Bereidingswijze: Pers de knoflook uit boven de tartaar. Kneed de kruiden,
knoflook, zout en peper naar smaak door de tartaar. Vorm er balletjes van ter
grootte van walnoten. Hak de basilicum fijn.Kook de farfalle in water met zout
volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit intussen 2 kneepjes vloeibare margarine in
een koekenpan, wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en bak de balletjes in 1
à 2 minuten rondom bruin. Voeg de tomatenpuree toe en bak het circa 1 minuut
mee. Roer de Finesse voor Koken door de puree en laat nog circa 1 minuut
zachtjes koken. Giet de pasta af en meng de balletjes en saus erdoor. Bestrooi
met de basilicum. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en een groene salade.
Serveertips: Door het gebruik van tartaar en room met een laag vetpercentage is
dit een slank gerecht.Als je de tomatenpuree even meebakt verdwijnt de zure
smaak en wordt hij wat zoeter.
Koffie
Royaal ijs met Café Noir saus
Ingrediënten: 1.25 deciliter room - 1.5 deciliter versgezette koffie -
180 gram suiker - 60 gram cacaopoeder - 4 bollen Koffie Royaal ijs - koekjes om
te garneren.
Bereidingswijze: Breng in een pannetje de room met de koffie, suiker en
cacao aan de kook. Laat het al roerende circa 3 minuten koken. Laat de saus
afkoelen. Schep de saus in een mooie cirkel op de borden. Schep op elk bord een
grote bol ijs en zet een koekje op de ijsbol. Serveer direct.
Eet smakelijk!
|