Cosquisine

Recept deze week 43  [ Eerdere recepten ]

 

Preisoep
Ingrediënten: 3 stevige preistengels - 1 liter tuinkruidenbouillon - 1 eetlepel bloem - 150 gram Boursin Ail & Fines Herbes - peper en zout naar smaak - 2 eetlepels droge witte wijn.
Bereidingswijze: Was de preien en snijd ze klein. Kook de bouillon en voeg de prei toe. Laat het net zolang koken, totdat de prei helemaal zacht is geworden. Pureer de soep. Smelt de vloeibare margarine en voeg de bloem toe. Laat dit ongeveer een minuutje garen. Voeg de soep en het boter/bloem-mengsel samen. Laat het koken, zodat de soep gaat binden. Voeg dan de roomkaas toe en laat die al roerende oplossen. Breng op smaak met zout, peper en wat witte wijn.

Farfalle met romige runderballetjes
Ingrediënten: 1 teentje knoflook - 300 gram runder tartaar - 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden - zout en peper - 2 takjes verse basilicum - 400 gram farfalle of andere korte pasta - vloeibare margarine - 1 blikje tomatenpuree - 1.5 dl Finesse voor koken.
Bereidingswijze: Pers de knoflook uit boven de tartaar. Kneed de kruiden, knoflook, zout en peper naar smaak door de tartaar. Vorm er balletjes van ter grootte van walnoten. Hak de basilicum fijn.Kook de farfalle in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit intussen 2 kneepjes vloeibare margarine in een koekenpan, wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en bak de balletjes in 1 à 2 minuten rondom bruin. Voeg de tomatenpuree toe en bak het circa 1 minuut mee. Roer de Finesse voor Koken door de puree en laat nog circa 1 minuut zachtjes koken. Giet de pasta af en meng de balletjes en saus erdoor. Bestrooi met de basilicum. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en een groene salade. Serveertips: Door het gebruik van tartaar en room met een laag vetpercentage is dit een slank gerecht.Als je de tomatenpuree even meebakt verdwijnt de zure smaak en wordt hij wat zoeter.

Koffie Royaal ijs met Café Noir saus
Ingrediënten: 1.25 deciliter room - 1.5 deciliter versgezette koffie - 180 gram suiker - 60 gram cacaopoeder - 4 bollen Koffie Royaal ijs - koekjes om te garneren. 
Bereidingswijze: Breng in een pannetje de room met de koffie, suiker en cacao aan de kook. Laat het al roerende circa 3 minuten koken. Laat de saus afkoelen. Schep de saus in een mooie cirkel op de borden. Schep op elk bord een grote bol ijs en zet een koekje op de ijsbol. Serveer direct.


Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL