Cosquisine

Recept deze week 44  [ Eerdere recepten ]

 

Kruidige kippensoep 

Ingrediënten: 100 gram kipfilet - 0.75 l kippenbouillon - 2 eetlepels fijngehakte selderij - wok olie - 1 theelepel kerrie Djawa - 1 theelepel Serehpoeder - 1 theelepel Djahe. Bereidingswijze: Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipblokjes 3 minuten. Bestrooi ze met de kruiden en roerbak nog 2 minuten. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 3 minuten doorkoken. Schep de soep in diepe kommen en bestrooi met de selderij.
Anders kan ook: breng de soep eventueel verder op smaak met een scheutje ketjap, een scheutje gembersiroop, wat sambal of wat citroensap. Vervang de losse kruiden eventueel door 3 theelepels bahmi- of nasikruiden.

 

Ajam Paniki met champignons en broccoli

Ingrediënten: 300 gram kipfilet - 250 gram champignons - 600 gram broccoli - 400 gram roerbakgroenten - 1 bakje boemboe voor Ajam Paniki - 1 pakje romige kokosmelk - wok olie - sambal Oelek - 1 zak Chinese eiermie.
Bereidingswijze: Breng in een ruime pan een flinke laag water, met wat zout, aan de kook. Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in circa 4 minuten gaar. Trek de mie na 1 minuut koken met twee vorken los en roer tijdens het koken nog even om. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken. Snijd de kip in reepjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in dunne plakjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes 2 minuten. Voeg de broccoli toe en (naar smaak) wat sambal (hoe meer, hoe heter!). Voeg daarna de champignons toe en wok ze 3 minuten mee. Roer de boemboe erdoor en wok nog 2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en laat circa 5 minuten zachtjes pruttelen. Schep de mie door de kip in diepe borden of kommen en strooi de geraspte kokos erover.

 

Ananassalade en verse munt met vanille-ijs


Ingrediënten: 1 verse ananas (of 525 gram ananasstukjes uit blik) - 15 gram verse muntblaadjes - 1 eetlepel citroensap - 4 bolletjes vanille-ijs – gembersiroop – seroendeng.
Bereidingswijze: Maak de ananas schoon en snijd in stukjes. Meng de ananasstukjes met de muntblaadjes, het citroensap en naar smaak wat gembersiroop. Verdeel de ananassalade over 4 kleine borden, leg er een bolletje vanille-ijs naast en bestrooi met wat seroendeng.
Lekker anders kan ook: gebruik in plaats van vanille-ijs kokosijs of citroensorbetijs.


Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL