Kruidige
kippensoep
Ingrediënten: 100 gram
kipfilet - 0.75 l kippenbouillon - 2 eetlepels fijngehakte selderij - wok olie -
1 theelepel kerrie Djawa - 1 theelepel Serehpoeder - 1 theelepel Djahe. Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de
wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipblokjes 3
minuten. Bestrooi ze met de kruiden en roerbak nog 2 minuten. Voeg de bouillon
toe, breng aan de kook en laat de soep 3 minuten doorkoken. Schep de soep in
diepe kommen en bestrooi met de selderij.
Anders kan ook: breng de soep eventueel verder op smaak met een scheutje ketjap,
een scheutje gembersiroop, wat sambal of wat citroensap. Vervang de losse
kruiden eventueel door 3 theelepels bahmi- of nasikruiden.
Ajam Paniki
met champignons en broccoli
Ingrediënten: 300 gram
kipfilet - 250 gram champignons - 600 gram broccoli - 400 gram roerbakgroenten -
1 bakje boemboe voor Ajam Paniki - 1 pakje romige kokosmelk - wok olie - sambal
Oelek - 1 zak Chinese eiermie.
Bereidingswijze: Breng in een ruime pan een flinke laag water, met wat
zout, aan de kook. Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in circa 4
minuten gaar. Trek de mie na 1 minuut koken met twee vorken los en roer tijdens
het koken nog even om. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken. Snijd de
kip in reepjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren. Verdeel de
broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in dunne plakjes. Zet een grote wok
op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok
de kipreepjes 2 minuten. Voeg de broccoli toe en (naar smaak) wat sambal (hoe
meer, hoe heter!). Voeg daarna de champignons toe en wok ze 3 minuten mee. Roer
de boemboe erdoor en wok nog 2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en laat circa 5
minuten zachtjes pruttelen. Schep de mie door de kip in diepe borden of kommen
en strooi de geraspte kokos erover.
Ananassalade
en verse munt met vanille-ijs
Ingrediënten: 1 verse ananas (of 525 gram ananasstukjes uit blik) - 15
gram verse muntblaadjes - 1 eetlepel citroensap - 4 bolletjes vanille-ijs –
gembersiroop – seroendeng.
Bereidingswijze: Maak de ananas schoon en snijd in stukjes. Meng de
ananasstukjes met de muntblaadjes, het citroensap en naar smaak wat
gembersiroop. Verdeel de ananassalade over 4 kleine borden, leg er een bolletje
vanille-ijs naast en bestrooi met wat seroendeng.
Lekker anders kan ook: gebruik in plaats van vanille-ijs kokosijs of
citroensorbetijs.
Eet smakelijk!
|