Cosquisine

Recept deze week 45  [ Eerdere recepten ]

 

Groentekwark kool rolletjes

Ingrediënten: 1 eetlepel paneermeel - rood pepertje - 1 theelepel azijn - 1 sjalot - 1  tomaat - 150 gram kwark - gele paprika - 125 gram verse roomkaas (cantadou) - 3 eetlepels fijngeknipte bieslook - 4 eetlepels witte wijn - 8 spitskoolbladeren.
Bereidingswijze: Was de kool en kook de bladeren circa 2 minuten in ruim water met zout. Spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Maak het pepertje schoon en snipper het vruchtvlees. Pel en snipper de sjalot. Maak de paprika schoon en snijd hem heel fijn. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng de kwark met de roomkaas, de wijn en de azijn door elkaar. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng het op smaak met peper en zout. Snijd de uitstekende stukjes nerf van de koolbladeren. Spreid de koolbladeren uit en verdeel het kwarkmengsel erover. Vouw de zijkanten van de bladeren over de vulling en rol de bladeren vanaf het dikke gedeelte op. Kook de rolletjes in weinig water met zout naar smaak in circa 2 minuten af. Neem de rolletjes uit de pan en laat ze in circa 1 uur in de koelkast opstijven. 

 

Varkenshaas

Ingrediënten: zout - 50 gram rauwe ham - 100 gram gorgonzola of danish blue - 50 gram boter - 500 gram varkenshaasjes – peper.
Bereidingswijze: Dep de varkenshaasjes droog met keukenpapier en wikkel ze in plastic folie. Laat de haasjes circa 10 minuten opstijven in het vriesvak. Snijd ondertussen de gorgonzola of Danish Blue in reepjes en omwikkel de reepjes met rauwe ham, maak er stevige pakketjes van. Neem de haasjes uit het vriesvak en maak met een scherp mes diepe inkepingen in het vlees. Stop in elke opening een ham-kaas-pakketje. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en schroei de varkenshaasjes in 20 minuten gaar.
Lekker met sperzieboontjes, worteltjes, ananas en aardappelkroketten.
Tip: Kruid de varkenshaasjes ook eens met zout, peper en kerriepoeder en maak de jus af met jusverrijker. Garneer met uitgelekte stukjes ananas en serveer met rijst. Lekker en een tikje exotisch. 

 

Mangosorbetijs met exotische vruchten 

Ingrediënten: 120 gram suiker - 12 litchi's - 1 eetlepel sinaasappellikeur - 1 eetlepel citroensap - 1 carambola - 3 zeer rijpe mango's - 2 dl. zoete witte wijn.
Extra benodigdheden: kleine ijsbolletjestang en een diepvriesdoos inhoud ca. 1 liter. Voorbereiding: In steelpan wijn met suiker en citroensap aan de kook brengen. Al roerend suiker oplossen. Suikerstroop nog circa 1 minuut op hoog vuur laten inkoken. Mango's schillen en het vruchtvlees langs de pit wegsnijden. In een keukenmachine kunt u dit heel gemakkelijk pureren. Suikerstroop en sinaasappellikeur door mangopuree roeren. Mengsel overdoen in diepvriesdoos. In diepvries in circa 4 uur laten bevriezen. Elk half uur met vork ijs van wanden schrapen en mengsel goed doorscheppen. Na 2 uur met staafmixer ijsmengsel fijner maken. 
Bereidingswijze: Mangosorbetijs 10 minuten voor serveren uit diepvries nemen. Intussen carambola in plakjes snijden en de litchi's half pellen tot stervorm. Op elk bord 3 bolletjes ijs scheppen en garneren met plakjes carambola en enkele litchi's. 

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL