Groentekwark
kool rolletjes
Ingrediënten: 1 eetlepel paneermeel - rood pepertje - 1 theelepel azijn
- 1 sjalot - 1 tomaat - 150 gram
kwark - gele paprika - 125 gram verse roomkaas (cantadou) - 3 eetlepels
fijngeknipte bieslook - 4 eetlepels witte wijn - 8 spitskoolbladeren.
Bereidingswijze: Was de kool en kook de bladeren circa 2 minuten in ruim
water met zout. Spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Maak het
pepertje schoon en snipper het vruchtvlees. Pel en snipper de sjalot. Maak de
paprika schoon en snijd hem heel fijn. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en
snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng de kwark met de roomkaas, de wijn
en de azijn door elkaar. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng het op
smaak met peper en zout. Snijd de uitstekende stukjes nerf van de koolbladeren.
Spreid de koolbladeren uit en verdeel het kwarkmengsel erover. Vouw de zijkanten
van de bladeren over de vulling en rol de bladeren vanaf het dikke gedeelte op.
Kook de rolletjes in weinig water met zout naar smaak in circa 2 minuten af.
Neem de rolletjes uit de pan en laat ze in circa 1 uur in de koelkast opstijven.
Varkenshaas
Ingrediënten: zout - 50 gram rauwe ham - 100 gram gorgonzola of danish
blue - 50 gram boter - 500 gram varkenshaasjes – peper.
Bereidingswijze: Dep de varkenshaasjes droog met keukenpapier en wikkel
ze in plastic folie. Laat de haasjes circa 10 minuten opstijven in het vriesvak.
Snijd ondertussen de gorgonzola of Danish Blue in reepjes en omwikkel de reepjes
met rauwe ham, maak er stevige pakketjes van. Neem de haasjes uit het vriesvak
en maak met een scherp mes diepe inkepingen in het vlees. Stop in elke opening
een ham-kaas-pakketje. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter in
een braadpan en schroei de varkenshaasjes in 20 minuten gaar.
Lekker met sperzieboontjes, worteltjes, ananas en aardappelkroketten.
Tip: Kruid de varkenshaasjes ook eens met zout, peper en kerriepoeder en maak de
jus af met jusverrijker. Garneer met uitgelekte stukjes ananas en serveer met
rijst. Lekker en een tikje exotisch.
Mangosorbetijs
met exotische vruchten
Ingrediënten: 120 gram suiker - 12 litchi's - 1 eetlepel
sinaasappellikeur - 1 eetlepel citroensap - 1 carambola - 3 zeer rijpe mango's -
2 dl. zoete witte wijn.
Extra benodigdheden: kleine ijsbolletjestang en een diepvriesdoos inhoud ca. 1
liter. Voorbereiding: In steelpan wijn met suiker en citroensap aan de
kook brengen. Al roerend suiker oplossen. Suikerstroop nog circa 1 minuut op
hoog vuur laten inkoken. Mango's schillen en het vruchtvlees langs de pit
wegsnijden. In een keukenmachine kunt u dit heel gemakkelijk pureren.
Suikerstroop en sinaasappellikeur door mangopuree roeren. Mengsel overdoen in
diepvriesdoos. In diepvries in circa 4 uur laten bevriezen. Elk half uur met
vork ijs van wanden schrapen en mengsel goed doorscheppen. Na 2 uur met
staafmixer ijsmengsel fijner maken.
Bereidingswijze: Mangosorbetijs 10 minuten voor serveren uit diepvries
nemen. Intussen carambola in plakjes snijden en de litchi's half pellen tot
stervorm. Op elk bord 3 bolletjes ijs scheppen en garneren met plakjes carambola
en enkele litchi's.
Eet
smakelijk!
|