Cosquisine

Recept deze week 46  [ Eerdere recepten ]

 

Thaise tomatensoep

Ingrediënten: 1 pakje (ca. ½ l) gezeefde tomaten - 1 bakje kruidenpasta voor rode curry - 1 pakje romige kokosmelk - 2 eetlepels fijngesneden verse basilicum - wok olie – zakje gebakken uitjes.
Bereidingswijze: Zet een grote wok op het vuur en laat deze goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kruidenpasta 1 minuut. Voeg de gezeefde tomaten en een ½ l water toe, breng de soep aan de kook en laat 10 minuten op een laag vuur zachtjes koken. Roer de kokosmelk erdoor en schep de soep in diepe kommen. Bestrooi met de basilicum. Geef er gebakken uitjes erbij.

Tip: roerbak eerst 100 gram in dunne reepjes gesneden kipfilet mee met de kruidenpasta (ca. 5 minuten). Voeg met de basilicum ook koriander, in dunne ringen gesneden lente-ui en/of wat taugé toe.

 

Thaise Knoflook Paddestoelennoedels

Ingrediënten: 200 gram shii-takepaddestoelen - 250 gram champignons - 800 gram Chinese kool - 400 gram gehakt - 1 bakje (100 g) groene curry pasta - 4 teentjes knoflook - wok olie - 1 pak wok noedels.
Bereidingswijze: Breng in een ruime pan een flinke laag water, met wat zout of ketjap asin, aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in circa 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in vieren of plakjes. Was en snijd de Chinese kool in repen. Pel en snijd de teentjes knoflook fijn. Zet een grote wok op het vuur en laat deze goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok het gehakt en de knoflook 3 minuten. Wok dan de paddestoelen 2 minuten mee en vervolgens de kool nog 3 minuten. Roer de curry pasta en 2 dl water erdoor. Schep vervolgens de uitgelekte noedels erdoor. Wok nog 4 minuten.

 

Rijst-kokosdessert met rode vruchten


Ingrediënten: 3 bekertjes à 200 gram kant-en-klaar rijstdessert - 1 pakje romige kokosmelk - 1 bakje  à 250 gram gemengde rode vruchten (diepvries).
 
Bereidingswijze: Meng het rijstdessert met de kokosmelk en de helft van de rode vruchten. Schep het rijst-kokosdessert in lage schaaltjes en verdeel de rest van de rode vruchten erover. Bestrooi het gerecht op het laatst met wat geraspte kokos.
Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL