Thaise
tomatensoep
Ingrediënten: 1 pakje (ca.
½ l) gezeefde tomaten - 1 bakje kruidenpasta voor rode curry - 1 pakje romige
kokosmelk - 2 eetlepels fijngesneden verse basilicum - wok olie – zakje
gebakken uitjes.
Bereidingswijze: Zet een grote wok op het vuur en laat deze goed heet
worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kruidenpasta 1 minuut. Voeg de
gezeefde tomaten en een ½ l water toe, breng de soep aan de kook en laat 10
minuten op een laag vuur zachtjes koken. Roer de kokosmelk erdoor en schep de
soep in diepe kommen. Bestrooi met de basilicum. Geef er gebakken uitjes erbij.
Tip: roerbak eerst 100 gram in
dunne reepjes gesneden kipfilet mee met de kruidenpasta (ca. 5 minuten). Voeg
met de basilicum ook koriander, in dunne ringen gesneden lente-ui en/of wat taugé
toe.
Thaise
Knoflook Paddestoelennoedels
Ingrediënten: 200 gram
shii-takepaddestoelen - 250 gram champignons - 800 gram Chinese kool - 400 gram
gehakt - 1 bakje (100 g) groene curry pasta - 4 teentjes knoflook - wok olie - 1
pak wok noedels.
Bereidingswijze: Breng in een ruime pan een flinke laag water, met wat
zout of ketjap asin, aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in circa 2
minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een
vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Borstel de
paddestoelen schoon en snijd ze in vieren of plakjes. Was en snijd de Chinese
kool in repen. Pel en snijd de teentjes knoflook fijn. Zet een grote wok op het
vuur en laat deze goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok het gehakt
en de knoflook 3 minuten. Wok dan de paddestoelen 2 minuten mee en vervolgens de
kool nog 3 minuten. Roer de curry pasta en 2 dl water erdoor. Schep vervolgens
de uitgelekte noedels erdoor. Wok nog 4 minuten.
Rijst-kokosdessert
met rode vruchten
Ingrediënten: 3 bekertjes à 200 gram kant-en-klaar rijstdessert - 1
pakje romige kokosmelk - 1 bakje à
250 gram gemengde rode vruchten (diepvries).
Bereidingswijze: Meng het rijstdessert met de
kokosmelk en de helft van de rode vruchten. Schep het rijst-kokosdessert in lage
schaaltjes en verdeel de rest van de rode vruchten erover. Bestrooi het gerecht
op het laatst met wat geraspte kokos.
Eet smakelijk!
|