Ovenschotel
met zuurkool en gehakt en appel
Ingrediënten: 1½ kilogram aardappelen - 1
deciliter melk - 5 eetlepels boter - 1 zakje kruidenmix voor stamppot zuurkool -
100 gram spekblokjes - 300 gram gehakt - 1 deciliter appelsap - 2 eetlepels
wereldkruiden Hawaï - 500 gram zuurkool - 3 appels – paneermeel.
Bereidingswijze: De oven voorverwarmen op 200ºC. Aardappelen schillen,
wassen, in 20 minuten gaarkoken, afgieten, fijn stampen en met melk tot een smeuïge
massa roeren. 3 eetlepels boter en de helft van de kruidenmix door de puree
roeren. nIntussen de spekblokjes uitbakken, het gehakt toevoegen en rul bakken.
Er de rest van de kruidenmix doorroeren. In een pan het appelsap en de
wereldkruiden door elkaar roeren en de losgehaalde zuurkool er 5 minuten in
verwarmen. De appels schillen en in partjes snijden. Een ovenschaal invetten met
1 eetlepel boter, de zuurkool erin doen, het spek/gehaktmengsel erover verdelen.
De aardappelpuree erop scheppen De appelpartjes over de puree verdelen.
Paneermeel erover strooien en het resterende deel (1 eetlepel) van de boter er
in klontjes over verdelen. De schotel circa 20 minuten in de oven zetten.
Eet smakelijk!
|