Cosquisine

Recept deze week 47  [ Eerdere recepten ]

 

Ovenschotel met zuurkool en gehakt en appel

Ingrediënten: 1½ kilogram aardappelen - 1 deciliter melk - 5 eetlepels boter - 1 zakje kruidenmix voor stamppot zuurkool - 100 gram spekblokjes - 300 gram gehakt - 1 deciliter appelsap - 2 eetlepels wereldkruiden Hawaï - 500 gram zuurkool - 3 appels – paneermeel.
Bereidingswijze: De oven voorverwarmen op 200ºC. Aardappelen schillen, wassen, in 20 minuten gaarkoken, afgieten, fijn stampen en met melk tot een smeuïge massa roeren. 3 eetlepels boter en de helft van de kruidenmix door de puree roeren. nIntussen de spekblokjes uitbakken, het gehakt toevoegen en rul bakken. Er de rest van de kruidenmix doorroeren. In een pan het appelsap en de wereldkruiden door elkaar roeren en de losgehaalde zuurkool er 5 minuten in verwarmen. De appels schillen en in partjes snijden. Een ovenschaal invetten met 1 eetlepel boter, de zuurkool erin doen, het spek/gehaktmengsel erover verdelen. De aardappelpuree erop scheppen De appelpartjes over de puree verdelen. Paneermeel erover strooien en het resterende deel (1 eetlepel) van de boter er in klontjes over verdelen. De schotel circa 20 minuten in de oven zetten.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL