Lasagne met
zalm en prei
Ingrediënten: 4
eetlepels milde olijfolie - 150 gram champignons - 500 gram prei - 1 blik roze
zalm (418 g) - 1 pot lasagnesaus (1000 g) - 1 pak lasagne verdi - molentje
zwarte peper - 1 zakje geraspte pastakaas (150 gram) - 125 ml Finesse voor Koken
- 150 gram haricots verts - 3 tomaten pomodori - 4 eetlepels 2 fasen dressing
basilico.
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olijfolie
in een wok en roerbak de champignons op hoog vuur in 3-4 minuten bruin. Schep ze
op een bord en roerbak de prei in het achtergebleven vet in 3-4 minuten
beetgaar. Giet de zalm af en verdeel de vis in stukken. Schenk een laagje
lasagnesaus op de bodem van een ingevette lasagneschaal en leg een derde van de
lasagnevellen erin. Verdeel de helft van de prei en zalm erover en strooi er
zout en peper naar smaak over. Schenk een derde van de saus erover en leg er
weer een laag lasagnevellen op. Verdeel hierover de rest van de prei, zalm en
weer een derde van de saus. Dek af met de overige lasagnevellen en schenk de
rest van de saus erover. Strooi de geraspte kaas erover en schenk de Finesse
erover. Verdeel de champignons erover en maal er royaal peper boven. Bak de
lasagne in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
Snijd de puntjes van de haricots verts en halveer de boontjes. Kook de boontjes
in ruim kokend water met wat zout in 5 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af
onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Snijd de tomaten in stukjes
en meng ze in een schaal met de boontjes en de basilicodressing. Geef de salade
bij de lasagne.
Sinaasappelpartjes
met Grand Marnier
Ingrediënten: 4
sinaasappelen - 0.5 deciliter Grand Marnier – roomijs.
Bereidingswijze: Verwijder de schil van de sinaasappelen zodat de
sinaasappel volledig wordt ontveld. Snijd de partjes 1 voor 1 los langs de
'tussenschotjes'. Een beetje Grand Marnier erover. Heerlijk in combinatie met
een bolletje roomijs.
Eet smakelijk!
|