Cosquisine

Recept deze week 48  [ Eerdere recepten ]

 

Lasagne met zalm en prei

IngrediŽnten: 4 eetlepels milde olijfolie - 150 gram champignons - 500 gram prei - 1 blik roze zalm (418 g) - 1 pot lasagnesaus (1000 g) - 1 pak lasagne verdi - molentje zwarte peper - 1 zakje geraspte pastakaas (150 gram) - 125 ml Finesse voor Koken - 150 gram haricots verts - 3 tomaten pomodori - 4 eetlepels 2 fasen dressing basilico. 
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de champignons op hoog vuur in 3-4 minuten bruin. Schep ze op een bord en roerbak de prei in het achtergebleven vet in 3-4 minuten beetgaar. Giet de zalm af en verdeel de vis in stukken. Schenk een laagje lasagnesaus op de bodem van een ingevette lasagneschaal en leg een derde van de lasagnevellen erin. Verdeel de helft van de prei en zalm erover en strooi er zout en peper naar smaak over. Schenk een derde van de saus erover en leg er weer een laag lasagnevellen op. Verdeel hierover de rest van de prei, zalm en weer een derde van de saus. Dek af met de overige lasagnevellen en schenk de rest van de saus erover. Strooi de geraspte kaas erover en schenk de Finesse erover. Verdeel de champignons erover en maal er royaal peper boven. Bak de lasagne in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
Snijd de puntjes van de haricots verts en halveer de boontjes. Kook de boontjes in ruim kokend water met wat zout in 5 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Snijd de tomaten in stukjes en meng ze in een schaal met de boontjes en de basilicodressing. Geef de salade bij de lasagne.

 

Sinaasappelpartjes met Grand Marnier

IngrediŽnten: 4 sinaasappelen - 0.5 deciliter Grand Marnier Ė roomijs. 
Bereidingswijze: Verwijder de schil van de sinaasappelen zodat de sinaasappel volledig wordt ontveld. Snijd de partjes 1 voor 1 los langs de 'tussenschotjes'. Een beetje Grand Marnier erover. Heerlijk in combinatie met een bolletje roomijs.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL