Cosquisine

Recept deze week 50  [ Eerdere recepten ]

 

Gegratineerde biefstuk met kruidenkaas

Ingrediënten: 4 eetlepels Becel multi voor koken, bakken en braden - 1 pak notenrijst - 350 gram sjalotten - 1 gele paprika - 65 gram hazelnoten - 150 gram haricots verts - 150 gram sugarsnaps - 4 kogelbiefstuk - molentje zwarte peper - 150 gram Boursin roomkaas met knoflook en kruiden - 3 eetlepels 2 fasen dressing limone - 100 gram rucolamelange - 40 gram versiermix gebakken spekjes met ui.
Bereidingswijze: Verwarm 2 eetlepels Becel multi in een pan met een dikke bodem en bak de notenrijst tot de korrels glanzen. Voeg 450 ml water toe en kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar. Pel de sjalotten en halveer ze. Snijd de paprika in reepjes. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan. Snijd de puntjes van de haricots verts en halveer ze. Kook de haricots verts en de sugarsnaps samen in ruim water met wat zout in 5 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
Wrijf de biefstukjes in met zout en vers gemalen zwarte peper en bak ze in een hete koekenpan met 2 eetlepels Becel multi op hoog vuur in 3 minuten mooi bruin. Leg de biefstukjes in een lage ovenschaal en bak de sjalotjes en paprika in het bakvet in 3-4 minuten gaar. Schep het sjalotmengsel over de biefstukjes. Snijd 4 dikke plakken van de Boursin en leg ze op de biefstukjes. Schuif de schaal 10 cm onder een hete ovengrill en laat de kaas smelten.
Schep de hazelnoten en de rest van de Boursin door de rijst en laat de kaas al omscheppend smelten. Schep in een slaschaal de boontjes met de limone dressing door elkaar en meng de rucolamelange er luchtig door. Strooi de versiermix erover. Serveer de gegratineerde biefstukjes op warme borden en geef de rijst en salade erbij.


Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL