Cosquisine

Recept deze week 1  [ Eerdere recepten ]

 

Zuurkool omelet


IngrediŽnten: 2 eieren - 1 gram zout - 2 lepels melk - 10 gram margarine. 
Bereidingswijze: Klop de eieren met het zout en de melk tot geen eiwit meer te zien is. Laat de margarine in de koekenpan lichtbruin worden, doe het eimengsel erbij. Laat het vlug stollen. Schep ondertussen telkens het vast geworden gedeelte los van de bodem. Maak de onderkant lichtbruin. Vouw de omelet dubbel. Vul deze met even gekookte zuurkool en dobbelsteentjes gebakken spek.

 

Moussaka

IngrediŽnten: 700 gram aardappelschijfjes - 500 gram gehakt - 2 eetlepels oregano - 1 ui - 1 aubergine - 1 courgette - 800 gram tomaten in blik - 1 klein blikje tomatenpure - 1 bouillonblokje - 125 gram geraspte kaas - 150 ml room.
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180įC. Snipper de ui, verhit olie in een diepe koekenpan en bak de ui met de oregano zachtjes totdat de ui glazig is. Voeg het gehakt toe en bak het in ca. 8 minuten bruin. Snijd de courgette en aubergine in dunne plakjes en rooster ze circa 5 minuten in een (gril)pan tot ze bruin zijn. Roer tomaten en tomatenpure door het gehaktmengsel en verkruimel het bouillonblokje erdoor. Laat dit ongeveer 15 minuten op laag vuur verder koken. Vet een ovenschaal in. Leg aubergines, courgette en aardappelschijfjes en gehakt in afwisselende lagen in een ovenschaal. Eindig met aardappelschijfjes. Meng de kaas en room in een kom. Verdeeld dit mengsel in de ovenschaal. Zet de schaal circa 45 minuten in de oven.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL