Cosquisine

Recept deze week 2  [ Eerdere recepten ]

 

Griekse maaltijdsalade met zilvervliesrijstIngrediŽnten: 100 gram zilvervliesrijst - 2 vleestomaten - Ĺ komkommer - 125 gram feta - 6 zwarte olijven zonder pit - 2 sjalotjes - 4 eetlepels olijfolie - 2 eetlepels rode wijnazijn - 2 theelepels verse knoflook op oliebasis - 1 theelepel ansjovisboter (tube) - 1 theelepel oregano - 1 theelepel kappertjes - knoflookpeper met maalmolen. 
Bereidingswijze: De zilvervliesrijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en af laten koelen. De tomaten wassen en elke tomaat in 8 partjes snijden. De komkommer schillen, halveren in de lengte, zaadlijsten, verwijderen en in plakjes van 1 centimeter dik snijden. De feta in blokjes snijden. De olijven halveren. 
De sjalotjes pellen en in ringen snijden. In een schaal de olijfolie, azijn, verse knoflook, ansjovisboter, oregano en kappertjes door elkaar roeren. Rijst, tomaten, komkommer, feta, olijven, en sjalotjes door de saus scheppen en er royaal knoflookpeper over malen. De salade omscheppen en een half uur in de koelkast zetten om de smaken goed in te laten trekken.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL