Griekse
maaltijdsalade met zilvervliesrijst
Ingrediënten: 100 gram zilvervliesrijst - 2 vleestomaten - ½ komkommer
- 125 gram feta - 6 zwarte olijven zonder pit - 2 sjalotjes - 4 eetlepels
olijfolie - 2 eetlepels rode wijnazijn - 2 theelepels verse knoflook op
oliebasis - 1 theelepel ansjovisboter (tube) - 1 theelepel oregano - 1 theelepel
kappertjes - knoflookpeper met maalmolen.
Bereidingswijze: De zilvervliesrijst koken volgens de gebruiksaanwijzing
op de verpakking en af laten koelen. De tomaten wassen en elke tomaat in 8
partjes snijden. De komkommer schillen, halveren in de lengte, zaadlijsten,
verwijderen en in plakjes van 1 centimeter dik snijden. De feta in blokjes
snijden. De olijven halveren.
De sjalotjes pellen en in ringen snijden. In een schaal de olijfolie, azijn,
verse knoflook, ansjovisboter, oregano en kappertjes door elkaar roeren. Rijst,
tomaten, komkommer, feta, olijven, en sjalotjes door de saus scheppen en er
royaal knoflookpeper over malen. De salade omscheppen en een half uur in de
koelkast zetten om de smaken goed in te laten trekken.
Eet smakelijk!
|