Indiase maïskoekjes
met dip
Ingrediënten: 1 blikje
(ca. 300 g) maïskorrels - 2 eetlepels kruidenpasta voor Tikka Massala - Wok
Olie - 75 g bloem - 1 ei - 1 dl melk - Sweet Chili saus.
Bereidingswijze: Laat de maïskorrels uitlekken en meng ze met de
kruidenpasta. Maak een glad beslag van de bloem, het ei en de melk. Roer de
gekruide maïskorrels erdoor. Verhit een laagje olie in de wok of koekenpan en
bak hierin 4 afgeplatte lepels van het maïsbeslag bruin. Geregeld keren. Laten
uitlekken op keukenpapier. Bak de rest van de koekjes. Serveer de maïskoekjes
met Sweet Chili saus.
Indiase
aardappelschotel met eieren
Ingrediënten: 400 gram aardappels - 1 pakje mix voor Indiase
aardappelschotel - Wok Olie - 800 gram (grof gesneden) roerbakgroenten - 4
eieren - 2 dl (volle) yoghurt - 4 eetlepels gezouten pinda´s.
Bereidingswijze: Was en schil de aardappels
en snijd ze in kleine stukjes van circa 1,5 cm. Meng de inhoud van het zakje
marinademix (uit het pakje) met 1 eetlepel olie, de aardappels en de
roerbakgroenten. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de aardappelstukjes en de groenten 3 minuten.
Roer 3,5 dl water en de sausmix (uit het pakje) erdoor, breng het gerecht al
roerende aan de kook en laat het op een laag vuur in ca. 25 minuten gaar worden.
Breng ondertussen in een steelpannetje ruim water aan de kook, voeg de eieren
toe en laat ze ca. 5 minuten koken. Laat de eieren `schrikken´ onder koud
stromend water en pel ze. Voeg na circa 20 minuten de gepelde hele eieren en de
yoghurt toe aan de groenten en laat nog ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen.
Schep de Indiase aardappelschotel in 4 kommen of borden en leg de eieren
erbovenop. Bestrooi met wat pinda´s.
Limoenkwark
Ingrediënten: 1.5 limoen - 0.5 l naturel kwark - 2 eetlepels suiker.
Bereidingswijze: Boen de limoen onder de koude kraan schoon en rasp de
schil. Snijd de limoen doormidden en pers de halve limoenen uit. Meng de kwark
met 2/3 van de limoenrasp, het limoensap en de suiker. Verdeel de limoenkwark
over 4 glazen of kommetjes en strooi de rest van de rasp erover.
Eet smakelijk!
|