Cosquisine

Recept deze week 5  [ Eerdere recepten ]

 

Vietnamese slarolletjes met dip

Ingrediënten: 8 stevige slablaadjes (kropsla) - 0.25 komkommer - 1 rode paprika - 4 lente-uitjes - 15 gram verse muntblaadjes - 15 gram verse basilicumblaadjes – sojasaus.
Bereidingswijze: Was en droog de slablaadjes. Was en snijd de komkommer in smalle reepjes. Was en halveer de paprika. Verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd in smalle reepjes. Was en droog de kruidenblaadjes. Verdeel vlak voor het serveren de groentereepjes en de kruidenblaadjes over de 8 slablaadjes. Rol elk slablaadje mooi op. Leg op elk bord 2 slarolletjes en geef er per persoon een klein schaaltje met sojasaus of de sojadip bij.

 

Milde sambalnoedels met gehakt en prei

Ingrediënten: ketjap Asin - 0.5 zak (125 g) Wok noedels - 2 grote preien  - wok olie - 150 gram gehakt – sambal badjak – ketjap manis.
Bereidingswijze: Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken. Was en snijd de prei in ringen. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak het gehakt en de preiringen circa 3 minuten. Schep de afgekoelde noedels, 1-2 theelepels sambal (hoe meer, hoe heter!) en een scheutje ketjap erdoor en roerbak nog 3 minuten. Schep de sambalnoedels in diepe borden of kommen. Serveer er kroepoek en Atjar Taugé bij om naar eigen smaak toe te voegen.

 

Gemberyoghurt met cashewnoten

Ingrediënten: 75 gram ongezouten cashewnoten - 6 dl yoghurt – gembersiroop. Bereidingswijze: Hak de cashewnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan op een matig hoog vuur goudbruin. Verdeel de yoghurt over 4 lage schaaltjes. Roer er naar smaak wat gembersiroop door en bestrooi met de cashewnoten.
 
Tip: voeg tijdens het roosteren van de cashewnoten 1 eetlepel suiker toe. 


Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL