Vietnamese
slarolletjes met dip
Ingrediënten: 8 stevige slablaadjes (kropsla) - 0.25 komkommer - 1 rode
paprika - 4 lente-uitjes - 15 gram verse muntblaadjes - 15 gram verse
basilicumblaadjes – sojasaus.
Bereidingswijze: Was en droog de slablaadjes. Was en snijd de komkommer
in smalle reepjes. Was en halveer de paprika. Verwijder de zaadlijsten en snijd
in smalle reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd in smalle reepjes. Was
en droog de kruidenblaadjes. Verdeel vlak voor het serveren de groentereepjes en
de kruidenblaadjes over de 8 slablaadjes. Rol elk slablaadje mooi op. Leg op elk
bord 2 slarolletjes en geef er per persoon een klein schaaltje met sojasaus of
de sojadip bij.
Milde
sambalnoedels met gehakt en prei
Ingrediënten: ketjap
Asin - 0.5 zak (125 g) Wok noedels - 2 grote preien
- wok olie - 150 gram gehakt – sambal badjak – ketjap manis.
Bereidingswijze: Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat
zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2
minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een
vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken. Was en snijd de prei
in ringen. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg
een scheutje olie toe en roerbak het gehakt en de preiringen circa 3 minuten.
Schep de afgekoelde noedels, 1-2 theelepels sambal (hoe meer, hoe heter!) en een
scheutje ketjap erdoor en roerbak nog 3 minuten. Schep de sambalnoedels in diepe
borden of kommen. Serveer er kroepoek en Atjar Taugé bij om naar eigen smaak
toe te voegen.
Gemberyoghurt
met cashewnoten
Ingrediënten: 75 gram ongezouten cashewnoten - 6 dl yoghurt –
gembersiroop. Bereidingswijze: Hak de cashewnoten grof en rooster ze in
een droge koekenpan op een matig hoog vuur goudbruin. Verdeel de yoghurt over 4
lage schaaltjes. Roer er naar smaak wat gembersiroop door en bestrooi met de
cashewnoten.
Tip: voeg tijdens het roosteren van de cashewnoten 1
eetlepel suiker toe.
Eet smakelijk!
|