Cosquisine

Recept deze week 6  [ Eerdere recepten ]

 

Rode kool jachtschotel uit de oven

Ingrediënten: 1 kilo iets kruimige aardappelen – zout - 1 pak diepvries rode kool - 1.5 deciliter melk - 2 zurige appels - 2 uien - vloeibare margarine - 1 blik stoofvlees (420 gram) – paneermeel.
Bereidingswijze: Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar in water met zout. Laat intussen de rode kool ontdooien en warm worden. Verhit de melk. Giet de
aardappelen af en stamp ze met de melk en rode kool tot een stamppot. Schil de appels en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik. Pel de uien en snijd ze in ringen. Bak de uien en appels in afzonderlijke pannen in vloeibare margarine goudbruin. Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven 200°C). Vet een vuurvaste schaal in met vloeibare margarine. Verdeel eenderde deel van de stamppot over de bodem van de schaal. Leg hier achtereenvolgens de appeltjes, eenderde deel van de stamppot, de uien, het stoofvlees en de rest van de stamppot op. Bestrooi met paneermeel en besprenkel met vloeibare margarine. Zet de jachtschotel circa 20 minuten in de oven.

 

Roomijs rum - rozijnen met Amaretto-amandelsaus en Notencrunch à la cobie

Ingrediënten: 100 gram suiker - 150 ml room - 1 borrelglaasje Amaretto - 75 gram amandelen met vlies.
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200°C. Laat een pan goed heet worden. Breng in een andere pan ondertussen de room aan de kook. Doe nu een beetje suiker in de lege, hete pan en wacht tot dit vanzelf begint te smelten. Zodra alle suiker in de pan gesmolten is, doe je er weer een beetje suiker bij. Herhaal dit tot alle suiker is gesmolten en laat de suiker kleuren tot een lichte karamel. Giet nu voorzichtig de kokende room bij de karamel. Pas op, dit kan behoorlijk spetteren! Laat de karamelsaus, al roerend met een houten lepel, net zo lang koken totdat alle suiker in de room is opgelost en je een gladde karamelsaus hebt. Roer de Amaretto erdoor en laat de saus nog heel even koken.
Laat de saus een beetje afkoelen. Rooster ondertussen de amandelen 10 minuten op een bakplaat in de voorverwarmde oven. Hak ze grof en roer ze door de saus.
Verdeel het ijs over de coupes en giet de saus er over, eventueel gegarneerd met een toefje slagroom.


Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL