Krokante
kalkoen met bloemkool uit de wok
Ingrediënten: 400 gram
kalkoenfilet - 3 eetlepels wokmarinade - 0.5 bloemkool - 3 lente-uitjes –
zonnebloemolie – maïzena - 50 gram wortelrauwkost (koelvers) - 1 pak Wokrolls
- 75 gram pinda’s.
Bereidingswijze: Snijd de kalkoenfilet in dunne repen en marineer ze
circa 3 minuten in de wokmarinade. Snijd de bloemkool in roosjes. Maak de
lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes van circa 1 cm. Verhit een flinke
laag olie in een wok of hapjespan. Haal de repen kalkoen door de maïzena en bak
ze in de hete olie in 2 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op
keukenpapier. Verhit intussen 2 eetlepels olie in een andere wok of hapjespan.
Roerbak de bloemkool in 3 minuten beetgaar.
Voeg de lente-uitjes toe en roerbak nog 1 minuut. Schep de wortelrauwkost
erdoor. Schep de krokant gebakken kalkoenrepen door de gewokte bloemkool.
Verwarm de wokrolls volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep wat kalkoen en
bloemkool op de wokrolls en bestrooi met de pinda’s.
Eet smakelijk!
|