Cosquisine

Recept deze week 7  [ Eerdere recepten ]

Krokante kalkoen met bloemkool uit de wok

Ingrediënten: 400 gram kalkoenfilet - 3 eetlepels wokmarinade - 0.5 bloemkool - 3 lente-uitjes – zonnebloemolie – maïzena - 50 gram wortelrauwkost (koelvers) - 1 pak Wokrolls - 75 gram pinda’s.
Bereidingswijze: Snijd de kalkoenfilet in dunne repen en marineer ze circa 3 minuten in de wokmarinade. Snijd de bloemkool in roosjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes van circa 1 cm. Verhit een flinke laag olie in een wok of hapjespan. Haal de repen kalkoen door de maïzena en bak ze in de hete olie in 2 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhit intussen 2 eetlepels olie in een andere wok of hapjespan. Roerbak de bloemkool in 3 minuten beetgaar. Voeg de lente-uitjes toe en roerbak nog 1 minuut. Schep de wortelrauwkost erdoor. Schep de krokant gebakken kalkoenrepen door de gewokte bloemkool. Verwarm de wokrolls volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep wat kalkoen en bloemkool op de wokrolls en bestrooi met de pinda’s.


Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL