Kruidige
kippensoep
Ingrediënten: 100 gram
kipfilet - 0.75 l kippenbouillon - 2 eetlepels fijngehakte selderij - Wok Olie -
1 theelepel Kerrie Djawa - 1 theelepel Serehpoeder - 1 theelepel Djahe.
Bereidingswijze: Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Zet een grote wok
op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en
roerbak de kipblokjes 3 minuten. Bestrooi ze met de kruiden en roerbak nog 2
minuten. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 3 minuten
doorkoken. Schep de soep in diepe kommen en bestrooi met de selderij.
Indische wok
roll met paksoi
Ingrediënten: 1 grote struik paksoi - 2 grote tomaten - Wok Olie - 400
gram (roerbak)vleesreepjes - 1 bakje Boemboe voor Sajoer Tjampoer - 1 pak Wok
Rolls - 75 gram taugé -
gebakken uitjes.
Bereidingswijze: Was en snijd de paksoi in repen. Was en snijd de tomaten
in stukjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg
een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 1 minuut. Wok vervolgens de paksoi
en de tomatenstukjes 2 minuten mee. Roer er vervolgens 1 dl water en de boemboe
door en circa 3 minuten zachtjes laten pruttelen. Bestrijk de wok rolls licht
met wat olie en verwarm ze volgens de aanwijzingen op de verpakking (besprenkel
ze met wat water en verwarm 20 sec. per wok roll of 1 minuut voor alle wok rolls
tegelijkertijd op 750 Watt in de magnetron. Of warm ze aan beide kanten op in
een hete koekenpan.) Schep de vleesreepjes met de groenten op de wok rolls.
Strooi over elk wat taugé en gebakken uitjes en rol ze op. Leg ze op de borden.
Ananassalade
en verse munt met vanille-ijs
Ingrediënten: 1 verse ananas (of ca. 525 gram ananasstukjes uit blik) -
15 gram verse muntblaadjes - 1
eetlepel citroensap - 4 bolletjes vanille-ijs – gembersiroop – seroendeng.
Bereidingswijze: Maak de ananas schoon en
snijd in stukjes. Meng de ananasstukjes met de muntblaadjes, het citroensap en
naar smaak wat gembersiroop. Verdeel de ananassalade over kleine borden, leg er
een bolletje vanille-ijs naast en bestrooi met wat seroendeng.
Eet smakelijk!
|