Cosquisine

Recept deze week 8  [ Eerdere recepten ]

 

Kruidige kippensoep

Ingrediënten: 100 gram kipfilet - 0.75 l kippenbouillon - 2 eetlepels fijngehakte selderij - Wok Olie - 1 theelepel Kerrie Djawa - 1 theelepel Serehpoeder - 1 theelepel Djahe.
Bereidingswijze: Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipblokjes 3 minuten. Bestrooi ze met de kruiden en roerbak nog 2 minuten. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 3 minuten doorkoken. Schep de soep in diepe kommen en bestrooi met de selderij.

Indische wok roll met paksoi


Ingrediënten: 1 grote struik paksoi - 2 grote tomaten - Wok Olie - 400 gram (roerbak)vleesreepjes - 1 bakje Boemboe voor Sajoer Tjampoer - 1 pak Wok Rolls -  75 gram taugé -  gebakken uitjes.
Bereidingswijze: Was en snijd de paksoi in repen. Was en snijd de tomaten in stukjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 1 minuut. Wok vervolgens de paksoi en de tomatenstukjes 2 minuten mee. Roer er vervolgens 1 dl water en de boemboe door en circa 3 minuten zachtjes laten pruttelen. Bestrijk de wok rolls licht met wat olie en verwarm ze volgens de aanwijzingen op de verpakking (besprenkel ze met wat water en verwarm 20 sec. per wok roll of 1 minuut voor alle wok rolls tegelijkertijd op 750 Watt in de magnetron. Of warm ze aan beide kanten op in een hete koekenpan.) Schep de vleesreepjes met de groenten op de wok rolls. Strooi over elk wat taugé en gebakken uitjes en rol ze op. Leg ze op de borden. 

 

Ananassalade en verse munt met vanille-ijs


Ingrediënten: 1 verse ananas (of ca. 525 gram ananasstukjes uit blik) - 15 gram  verse muntblaadjes - 1 eetlepel citroensap - 4 bolletjes vanille-ijs – gembersiroop – seroendeng.
Bereidingswijze: Maak de ananas schoon en snijd in stukjes. Meng de ananasstukjes met de muntblaadjes, het citroensap en naar smaak wat gembersiroop. Verdeel de ananassalade over kleine borden, leg er een bolletje vanille-ijs naast en bestrooi met wat seroendeng.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL