Konijnenrugfilets
in rozijnensaus
Ingrediënten: 2
ruggetjes van konijn – 250 gram Californische rozijnen – 4 eetlepels honing
- 1 mespunt kaneel - ½ liter witte wijn - 1 dl slagroom – peper en zout.
Bereidingswijze: Bak de rugfilets om en om bijna gaar. Neem ze uit de pan
en houd ze warm. Voeg de in witte wijn gewelde rozijnen met het vocht bij de
warme boter, breng het geheel al roerend aan de kook, voeg honing en kaneel toe,
giet er de ongezoete slagroom bij en breng op smaak met zout en peper. Laat de
saus zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Het konijnenvlees in plakjes
snijden en op een bord schikken. Giet er wat saus over en serveer er gekookte
rijst en gekookte spercieboontjes, die u even met wat blokjes ham in boter hebt
opgebakken, bij.
Eet smakelijk!
|