Cosquisine

Recept deze week 10  [ Eerdere recepten ]

 

Konijnenrugfilets in rozijnensaus

Ingrediënten: 2 ruggetjes van konijn – 250 gram Californische rozijnen – 4 eetlepels honing - 1 mespunt kaneel - ½ liter witte wijn - 1 dl slagroom – peper en zout. 
Bereidingswijze: Bak de rugfilets om en om bijna gaar. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Voeg de in witte wijn gewelde rozijnen met het vocht bij de warme boter, breng het geheel al roerend aan de kook, voeg honing en kaneel toe, giet er de ongezoete slagroom bij en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Het konijnenvlees in plakjes snijden en op een bord schikken. Giet er wat saus over en serveer er gekookte rijst en gekookte spercieboontjes, die u even met wat blokjes ham in boter hebt opgebakken, bij.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL