Cosquisine

Recept deze week 11  [ Eerdere recepten ]

 

Pasteitje met varkensfilet-ragout en walnoten

Ingrediënten: 3 varkensfiletlapjes a la minute a 150 gram – zout en peper - 1 theelepel paprikapoeder – 1 grote ui - 2 eetlepels boter of margarine - 2 pasteibakjes - 30 gram  walnoten - 2 eetlepels mandarijntjes op lichte siroop - 1 bekertje crème fraiche a 125 ml - 1 theelepel Provencaalse kruiden - 25 gram veldsla. 
Bereidingswijze: Oven voorverwarmen op 225 °C of gasoven-stand 5. Vlees inwrijven met zout, peper en paprikapoeder. Lapjes in de breedte in smalle reepjes snijden. Ui pellen en fijn snipperen. Boter smelten. Ui circa 2 minuten zachtjes bakken. Vlees toevoegen en in ongeveer 5 minuten lichtbruin bakken. Af en toe omscheppen. Intussen pasteibakjes in oven verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Walnoten grof hakken (enkele apart houden). 1 eetlepel mandarijntjes in stukjes snijden. Crème fraiche, kruiden, gehakte walnoten en gesneden mandarijntjes door filetreepjes roeren. Ragout zonder deksel op pan nog ca. 5 minuten verwarmen. Intussen veldsla wassen en over twee bordjes verdelen. Warme pasteibakjes erop zetten. Ragout op smaak brengen met zout en peper en in pasteibakjes scheppen. Garneren met rest van walnoten en mandarijntjes.

 

Gegratineerde macaroni

Ingrediënten: 350 gram groene macaroni - zout - 200 gram gekookte ham aan dikke plakken - 200 gram champignons - 2 eetlepels boter of margarine - 1 glas droge witte wijn - 250 ml ongeklopte slagroom - 1 theelepel kerrie – peper - 2 eieren - boter om in te vetten - 4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas. 
Bereidingswijze: Kook de macaroni in ruim water met zout gaar. Snijd in die tijd de ham in blokjes en maak de champignons schoon. Snijd de champignons in plakjes. Bak de ham met de champignons in de boter bruin. Voeg de wijn toe en laat alles vijf minuten zonder deksel op de pan pruttelen. Voeg de room, de kerrie en de peper toe en laat de saus tien minuten inkoken. Klop de eieren los. Stort de pasta op een zeef of in een vergiet en spoel deze met heet water. Laat de pasta even uitlekken en schep ze daarna door de saus. Voeg de losgeklopte eieren toe. Beboter een ovenvaste schaal en schep de pasta erin. Bestrooi de bovenkant met de kaas. Schuif de schaal in een voorverwarmde oven van 240° C. Bak de pasta gedurende zeven minuten.
Serveren eventueel met: Frisse tomatensalade: verwijder van 500 gram vleestomaten het velletje door deze enkele minuten in kokend water te leggen en vervolgens te laten schrikken onder de koude kraan. Snijd de tomaten in stukken. Maak een dressing van 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels wijnazijn, zout, peper en 2 eetlepels gehakte verse basi-licum. Meng de dressing door de tomaten.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL