Cosquisine

Recept deze week 12  [ Eerdere recepten ]

 

Rundergoulash

Ingrediënten: 250 gram magere spekreepjes - 500 gram goulashvlees - 250 gram kleine champignons - 1 blik gepelde tomaten (400 gram) – zout en peper - 3 eetlepels olijfolie - 1 teentje knoflook - 1 eetlepel paprikapoeder - 1 grote ui - 1 eetlepel bloem - 1 rode paprika - 1 dl. crème fraîche.
Bereidingswijze: Snijd het vlees in dobbelstenen en bestrooi het met de bloem en peper en zout naar smaak. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes. Maak de champignons schoon. Pel en snipper de knoflook. Pel de ui en snijd hem in stukken. Verhit 2 eetlepels olie en bak de spekreepjes en het vlees in twee gedeelten al omscheppend bruin. Neem het vlees uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en bak de ui en de paprika al omscheppend 3 minuten. Voeg de champignons en de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg het paprikapoeder en de gepelde tomaten toe en breng alles even aan de kook. Schep het vlees en peper en zout naar smaak erdoor. Leg de deksel op de pan en laat de goulash in circa 2 uur helemaal gaar stoven. Roer vlak voor het serveren de crème fraîche er luchtig door zodat een gemarmerd effect ontstaat. Serveren met witte rijst. 

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL