Kerriekoolschotel
Ingrediënten: 1 kleine
witte kool – zonnebloemolie – 250 gram half om half gehakt – 2 uien – 2
teentjes knoflook – 1 pakje kerriesaus – 2 eetlepels kerriepoeder – 2
kopjes rijst – circa 10 plakken jonge kaas.
Bereidingswijze: Snij de ui in stukken en bak die even in de olie. Voeg
na een halve minuut het gehakt toe. Roer het gehakt los. Pers de teentjes
knoflook erboven uit.
Kook ondertussen de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
Snij de kool in dunne reepjes en roerbak hem circa 3 minuten in een braadpan met
een bodempje zonnebloemolie. Zorg dat de kool knapperig blijft. Voeg tijdens het
bakken de kerriepoeder toe.
Maak de kerriesaus volgens de aanwijzingen op het pakje. Bedek de bodem van een
ovenschaal met gekookte rijst, leg daarop de kerriekool en daarop een laagje
gehakt met ui. Dan weer een laagje rijst. Schep de kerriesaus eroverheen en dek
alles af met een laagje kerriekool. Als laatste de gehele massa afdekken met de
plakken kaas. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden en verwarm
de schotel tot het geheel door en door verwarmd is en de kaas gesmolten.
Eet smakelijk!
|