Cosquisine

Recept deze week 13  [ Eerdere recepten ]

 

Kerriekoolschotel

Ingrediënten: 1 kleine witte kool – zonnebloemolie – 250 gram half om half gehakt – 2 uien – 2 teentjes knoflook – 1 pakje kerriesaus – 2 eetlepels kerriepoeder – 2 kopjes rijst – circa 10 plakken jonge kaas. 
Bereidingswijze: Snij de ui in stukken en bak die even in de olie. Voeg na een halve minuut het gehakt toe. Roer het gehakt los. Pers de teentjes knoflook erboven uit.
Kook ondertussen de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
Snij de kool in dunne reepjes en roerbak hem circa 3 minuten in een braadpan met een bodempje zonnebloemolie. Zorg dat de kool knapperig blijft. Voeg tijdens het bakken de kerriepoeder toe.
Maak de kerriesaus volgens de aanwijzingen op het pakje. Bedek de bodem van een ovenschaal met gekookte rijst, leg daarop de kerriekool en daarop een laagje gehakt met ui. Dan weer een laagje rijst. Schep de kerriesaus eroverheen en dek alles af met een laagje kerriekool. Als laatste de gehele massa afdekken met de plakken kaas. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden en verwarm de schotel tot het geheel door en door verwarmd is en de kaas gesmolten.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL