Chili Gember
noedels met garnalen en vis
Ingrediënten: 1 zak
(250 gram) Wok Noedels - 1 flinke broccoli struik - 2 teentjes knoflook
- 200 gram visfilet (wijting, koolvis) - Wok Olie - 200 gram rauwe
gepelde garnalen - 1 pakje Romige Kokosmelk - Woksaus Chili Gember.
Bereidingswijze: Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat
zout of ketjap asin aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in circa 2
minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een
vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Was en verdeel de
broccoli in kleine roosjes en snijd de steeltjes in plakjes. Pel en hak de
knoflook fijn. Snijd de visfilet in blokjes van 3-4 cm. Zet een grote wok op het
vuur en laat deze goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de
broccoli 3 minuten. Schuif de broccoli naar de rand van de wok zodat het midden,
het diepste gedeelte, vrijkomt. Leg de visblokjes en de garnalen met de knoflook
daarin en wok ze voorzichtig 3 minuten. Voeg de kokosmelk en 10 eetlepels
woksaus chili gember toe, schep de broccoli erdoor en laat het gerecht 2 minuten
pruttelen. Schep vervolgens de uitgelekte noedels erdoor en wok nog 2 minuten.
Schep het mengsel in diepe borden of kommen.
Eet smakelijk!
|