Cosquisine

Recept deze week 14  [ Eerdere recepten ]

 

Chili Gember noedels met garnalen en vis

Ingrediënten: 1 zak (250 gram) Wok Noedels - 1 flinke broccoli struik - 2 teentjes knoflook  - 200 gram visfilet (wijting, koolvis) - Wok Olie - 200 gram rauwe gepelde garnalen - 1 pakje Romige Kokosmelk - Woksaus Chili Gember.
Bereidingswijze: Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat zout of ketjap asin aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in circa 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Was en verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steeltjes in plakjes. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de visfilet in blokjes van 3-4 cm. Zet een grote wok op het vuur en laat deze goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de broccoli 3 minuten. Schuif de broccoli naar de rand van de wok zodat het midden, het diepste gedeelte, vrijkomt. Leg de visblokjes en de garnalen met de knoflook daarin en wok ze voorzichtig 3 minuten. Voeg de kokosmelk en 10 eetlepels woksaus chili gember toe, schep de broccoli erdoor en laat het gerecht 2 minuten pruttelen. Schep vervolgens de uitgelekte noedels erdoor en wok nog 2 minuten. Schep het mengsel in diepe borden of kommen.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL