Vegetarisch!
Kerrie-kokossoep
Ingrediënten: 0.75 l
groentebouillon van ½ bouillon tablet - 2 zakjes Kerriesaus - 4 eetlepels
Seroendeng - 2 teentjes knoflook - wokolie - ketjap manis.
Bereidingswijze: Pel en pers de teentjes knoflook. Zet een grote wok op
het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak
de knoflook 1 minuut. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Doe de
kerriesauspoeder in een schaaltje en roer er 2 flinke soeplepels van de hete
bouillon door. Voeg het mengsel al roerende door de rest van de bouillon en laat
de soep 2 minuten doorkoken. Breng de soep verder op smaak met een scheutje
ketjap. Schep de soep in diepe kommen en verdeel de Seroendeng erover.
Paddenstoelen
met zoete sojarijst
Ingrediënten: 200 gram
witte rijst - 40 gram gezouten pinda's - 300 gram gemengde paddenstoelen – 400
gram wokgroenten – wokolie – zoete sojasaus.
Bereidingswijze: Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat
zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in circa 8 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan. Hak
de pinda's grof. Maak de paddenstoelen schoon. Laat kleine paddenstoelen heel en
snij grote in stukken. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet
worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de paddenstoelen en de groenten 5
minuten. Voeg 6 eetlepels woksaus toe en schep vervolgens de rijst en pinda's
erdoor. Schep de zoete sojarijst in 2 kommen of op borden.
Limoenkwark
Ingrediënten: 1.5
limoen - 0.5 l naturel kwark - 2 eetlepels suiker.
Bereidingswijze: Boen de limoen onder de kraan schoon en rasp de schil.
Snijd de limoen doormidden en pers de halve limoenen uit. Meng de kwark met 2/3
van de limoenrasp, het limoensap en de suiker. Verdeel de limoenkwark over
glazen of kommetjes en strooi de rest van de rasp erover.
Eet smakelijk!
|