Gehaktballetjes
met sperziebonen en perzik
Ingrediënten: 250 gram
halfom gehakt - 0,5 tl kruizemunt - 2 theelepels Franse mosterd - 1 eetlepel
melk - 3 eetlepels cornflakes - 25 gram boter - 1 eetlepel zonnebloempitten -
1/4 blik perzik schijfjes ( 225 gram) - 250 gram sperziebonen -
0,5 zakje pikante juspoeder.
Bereidingswijze: Doe het gehakt in een kom met peper, zout, kruizemunt,
mosterd en melk. Verkruimel de cornflakes er boven uit, kneed alles goed door
elkaar en vorm hiervan balletjes van circa 3 cm. Verhit de boter in een braadpan
en bak hierin de gehaktballetjes en zonnebloempitten in ongeveer 5 minuten
rondom bruin. Giet ondertussen de perzik boven een maatbeker af en vul het vocht
zonodig met water aan tot 2 dl. Voeg de sperziebonen, juspoeder en perzikvocht
aan de gehaktballetjes toe en laat de sperziebonen, met het deksel op de pan, in
circa 15 minuten gaar koken. Snijd intussen de perzik in stukjes en schep deze,
na afloop van de kooktijd door het gehaktmengsel. Serveren met gekookte
aardappelen.
Eet smakelijk!
|