Cosquisine

Recept deze week 21  [ Eerdere recepten ]

 

Rijstsalade met groene groenten



IngrediŽnten: 300 gram rijst of pasta Ė zout Ė peper - 8 gedroogde tomaatjes op olie - 300 gram sperziebonen - 250 gram broccoliroosjes - 200 gram jong belegen kaas - 75 gram veldsla - dressing Original Caesar - 75 gram gesneden rauwe ham - croutinos Kaassmaak & Pijnboompitten.
Bereidingswijze: Kook de rijst in kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzing en laat het afkoelen. Dep de tomaatjes droog en snijd ze in reepjes. Haal de boontjes af en breek ze doormidden. Verdeel de broccoli in roosjes. Kook de sperziebonen en broccoli in ca. 7 minuten beetgaar in kokend water met zout. Spoel ze direct af met koud water en laat ze goed uitlekken. Snijd intussen de kaas in kleine blokjes. Doe de veldsla met alle ingrediŽnten, behalve de croutinos en rauwe ham, in een grote kom, schenk er de dressing over en meng dit goed door elkaar. Maak de salade op smaak met versgemalen peper en garneer met roosjes van rauwe ham en de croutinos.
Serveertip: Probeer ook eens andere groenten, zoals paprika, groene asperges of diverse gebakken paddestoelen.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL