Rijstsalade
met groene groenten
Ingrediënten: 300 gram rijst of pasta – zout – peper - 8 gedroogde
tomaatjes op olie - 300 gram sperziebonen - 250 gram broccoliroosjes - 200 gram
jong belegen kaas - 75 gram veldsla - dressing Original Caesar - 75 gram
gesneden rauwe ham - croutinos Kaassmaak & Pijnboompitten.
Bereidingswijze: Kook de rijst in kokend water met zout volgens de
gebruiksaanwijzing en laat het afkoelen. Dep de tomaatjes droog en snijd ze in
reepjes. Haal de boontjes af en breek ze doormidden. Verdeel de broccoli in
roosjes. Kook de sperziebonen en broccoli in ca. 7 minuten beetgaar in kokend
water met zout. Spoel ze direct af met koud water en laat ze goed uitlekken.
Snijd intussen de kaas in kleine blokjes. Doe de veldsla met alle ingrediënten,
behalve de croutinos en rauwe ham, in een grote kom, schenk er de dressing over
en meng dit goed door elkaar. Maak de salade op smaak met versgemalen peper en
garneer met roosjes van rauwe ham en de croutinos.
Serveertip: Probeer ook eens andere groenten, zoals paprika, groene asperges of
diverse gebakken paddestoelen.
Eet smakelijk!
|