Kippensoep
met dragon
Ingrediënten: 1
fijngehakte ui - 1 kleine winterwortel in blokjes - 1 eetlepel boter - 1 flesje
basis voor kippensoep - 200 gram kipfiletreepjes - 5 dl. halfvolle melk - 2
eetlepels maïzena - 1 eetlepel fijngesneden dragon.
Bereidingswijze: Stoof de ui en wortel in hete boter zacht. Schenk het
flesje basis voor kippensoep en 1 liter water erbij en breng het geheel aan de
kook. Laat de kipreepjes 5 minuten in de soep zachtjes gaarkoken. Roer 4 dl.
melk door de soep. Roer met de rest van de melk de maïzena los en bind de soep
met de maïzena. Roer de dragon door de soep en laat nog 5 minuten zachtjes
koken.
Kipstoofpotje
met doperwten en paprika
Ingrediënten: 400 gram kipfilet in grove stukken - 2 theelepeltjes
paprikapoeder - 75 gram boter - 6 sjalotjes in vieren - 1 rode paprika in
reepjes - 1/2 pak doperwtjes à 450 gram - 1 doosje Crème Fraîche saus.
Bereidingswijze: Bestrooi de kip met zout en paprikapoeder. Verhit een
derde van de boter in een braadpan en bak de kip in 4 minuten rondom bruin. Bak
de sjalotjes en paprika 3 minuten mee. Voeg de erwten toe en smoor ze afgedekt
in 5 minuten zachtjes gaar. Bereid de Crème Fraîche saus met de rest van de
boter volgens de aanwijzingen en roer de saus met de kruiden door de kip. Laat
het gerecht nog 2 minuten pruttelen. Lekker met zilvervliesrijst.
Frambozenijs
Ingrediënten: 1dl. water - 100 gram suiker - 500 gram zoete aardbeien -
1 doosje frambozen - 5 blaadjes basilicum - 2 eetlepels sinaasappelsap.
Bereidingswijze: Kook een suikerstroop van 1 dl. water en 100 gram suiker
en laat het afkoelen. Pureer in de blender 500 gram schoongemaakte aardbeien, 1
doosje gewassen en goed uitlekte frambozen, 5 blaadjes basilicum met de
suikerstroop en 2 eetlepels sinaasappelsap. Doe het mengsel over in de
ijsmachine en laat het draaien tot de massa soepel ijs is geworden. Bewaar in de
diepvries. Laat voor het opdienen het ijs 15 minuten op kamertemperatuur iets
zachter worden. Zonder ijsmachine gaat het ook: doe de vruchtenmassa in een
ondiepe diepvriesdoos, zet in de diepvries en roer elk kwartier om met een vork.
Schep het ijs in een ijscoupe en garneer naar behoefte met een toefje slagroom
en een verse aardbei.
Eet smakelijk!
|