Slarolletjes
met dip
Ingrediënten: 8 mooie
stevige slablaadjes (kropsla) - 0.25 komkommer - 1 rode paprika - 4 lente-uitjes
- 15 gram verse muntblaadjes - 15 gram verse basilicumblaadjes – sojasaus.
Bereidingswijze: Was en droog de slablaadjes. Was en snijd de komkommer
in smalle reepjes. Was en halveer de paprika. Verwijder de zaadlijsten en snijd
in smalle reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd in smalle reepjes. Was
en droog de kruidenblaadjes. Verdeel vlak voor het serveren de groentereepjes en
de kruidenblaadjes over de 8 slablaadjes. Rol elk slablaadje mooi op. Leg op elk
bord 2 slarolletjes en geef er per persoon een klein schaaltje met sojasaus of
de sojadip bij.
Groente en
rundvlees teriyaki met witte rijst
Ingrediënten: 400 gram witte rijst - 1 struik
broccoli - 2 paprika's (1 rode en 1 gele) - wok olie - 300 gram roerbak
runderreepjes - teriyakisaus - 100 gram taugé.
Bereidingswijze: Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat
zout of ketjap) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in circa 8 minuten
gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
Maak ondertussen de broccoli schoon, verdeel in kleine roosjes en snijd de
stronk in plakjes. Was en snijd de paprika's in schuine stukjes. Zet een grote
wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en
roerbak de broccoli 5 minuten. Voeg de paprikastukjes en de vleesreepjes toe en
roerbak nog 5 minuten. Voeg 6-8 eetlepels teriyaki saus en de taugé toe en
roerbak nog 1 minuut. Schep de warme rijst op warme borden en schep de groente
en rundvlees teriyaki ernaast.
Lychee-, sinaasappel- en
aardbeisalade
Ingrediënten: 250 gram verse lychees - 1 sinaasappel - 20 verse
aardbeien - 2 eetlepels suiker.
Bereidingswijze: Pel de lychees, laat ze uitlekken en vang het vocht op.
Schil de sinaasappels en snijd ze in partjes. Maak de aardbeien schoon en snijd
ze in vieren. Meng de lychees met de partjes sinaasappel en de aardbeien. Voeg
naar smaak wat van het lycheevocht en/of suiker toe. Verdeel de salade over
schaaltjes. Lekker met geklopte slagroom, een bolletje vanille-ijs of wat dikke
yoghurt.
Eet smakelijk!
|