Cosquisine

Recept deze week 23  [ Eerdere recepten ]

 

Slarolletjes met dip

Ingrediënten: 8 mooie stevige slablaadjes (kropsla) - 0.25 komkommer - 1 rode paprika - 4 lente-uitjes - 15 gram verse muntblaadjes - 15 gram verse basilicumblaadjes – sojasaus.
Bereidingswijze: Was en droog de slablaadjes. Was en snijd de komkommer in smalle reepjes. Was en halveer de paprika. Verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd in smalle reepjes. Was en droog de kruidenblaadjes. Verdeel vlak voor het serveren de groentereepjes en de kruidenblaadjes over de 8 slablaadjes. Rol elk slablaadje mooi op. Leg op elk bord 2 slarolletjes en geef er per persoon een klein schaaltje met sojasaus of de sojadip bij.

Groente en rundvlees teriyaki met witte rijst

Ingrediënten: 400 gram witte rijst - 1 struik  broccoli - 2 paprika's (1 rode en 1 gele) - wok olie - 300 gram roerbak runderreepjes - teriyakisaus - 100 gram taugé.
Bereidingswijze: Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in circa 8 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan. Maak ondertussen de broccoli schoon, verdeel in kleine roosjes en snijd de stronk in plakjes. Was en snijd de paprika's in schuine stukjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de broccoli 5 minuten. Voeg de paprikastukjes en de vleesreepjes toe en roerbak nog 5 minuten. Voeg 6-8 eetlepels teriyaki saus en de taugé toe en roerbak nog 1 minuut. Schep de warme rijst op warme borden en schep de groente en rundvlees teriyaki ernaast.



Lychee-, sinaasappel- en aardbeisalade

Ingrediënten: 250 gram verse lychees - 1 sinaasappel - 20 verse aardbeien - 2 eetlepels suiker.
Bereidingswijze: Pel de lychees, laat ze uitlekken en vang het vocht op. Schil de sinaasappels en snijd ze in partjes. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in vieren. Meng de lychees met de partjes sinaasappel en de aardbeien. Voeg naar smaak wat van het lycheevocht en/of suiker toe. Verdeel de salade over schaaltjes. Lekker met geklopte slagroom, een bolletje vanille-ijs of wat dikke yoghurt.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL