Cosquisine

Recept deze week 24  [ Eerdere recepten ]

 

Indonesische Bami Goreng


Ingrediënten: 500 gram mie of mihoen - 4 eetlepels slaolie - 250 gram mager varkensvlees in blokjes - 2 kleingesneden uien - 2 kleingesneden teentjes knoflook - 1 bamigroentenpakket - 2 eieren - 10 gram boter – zout - 50 gram ham - 50 gram garnalen - 2 eetlepels fijngesneden bladselderij - 1 theelepel djahé - 1 mespunt ve-tsin - 4 eetlepels ketjap - 1 eetlepel citroensap - ½ zakje gefruite uitjes. 
Bereidingswijze: Kook de mie of mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op het pak en laat ze op een vergiet uitlekken. Verhit de olie en bak het vlees hierin zachtjes 10 minuten. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit dit 5 minuten mee. Verwijder van het Spaanse pepertje uit het bami-pakket de zaadjes en snipper het fijn. Doe alle groenten, behalve de taugé, bij het vlees en de uien. Laat ze 8 minuten meebakken. Klop intussen de eieren los met wat water en zout. Bak er in een middelgrote pan een dunne omelet van. Rol deze op en snijd hem in reepjes. Doe nu de ham, garnalen, taugé, het selderijgroen, zout, de peper, djahé, ve-tsin, ketjap en het citroensap bij het vlees/groentenmengsel. Schep de mie of mihoen erdoor en blijf omscheppen tot de bami gloeiend heet is geworden.
Serveer de bami op een voorverwarmde schotel. Garneer met de reepjes omelet en de gefruite uitjes.

 

Puddingpastei


Ingrediënten: 1,5 liter melk - 4 eieren - 350 gram basterdsuiker - 175 gram griesmeel - 350 gram fyllo (papierdun bladerdeeg) – boter – poedersuiker – kaneel. 
Bereidingswijze: Verhit de melk en haal de pan van het vuur net voordat de melk kookt. Splits de eieren en klop de dooiers met basterdsuiker, griesmeel en een scheutje melk tot een luchtige massa. Klop de hete melk geleidelijk door het ei mengsel. Verhit het op een laag vuur onder voortdurend kloppen. Haal de pan van het vuur wanneer het mengsel gebonden is en roer er twee eetlepels boter door. Laat de pudding afkoelen.
Klop de eiwitten stijf en schep ze erdoor. Smelt de boter en bestrijk de deeglappen ermee. Beboter een ovenschaal. Leg de helft van de deeglappen erin, doe de pudding erop, leg de rest van de deeglappen erop en vouw de randen om. Kerf met een scherp mes de bovenste laag in. Bedek de pastij met een vel vetvrij papier en bak hem 30 minuten in een oven op stand 4. Strooi er poedersuiker en kaneel over. De pastij kan zowel warm als koud gegeten worden.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL