Cosquisine

Recept deze week 25  [ Eerdere recepten ]

 

Flensjes gevuld met fruit

Ingrediënten: 1 eetlepel suiker - 2  kiwi's. 
voor de flensjes: 1 eetlepel olie - 1 eetlepel citroensap - 2 eetlepels frambozen vruchtenlimonadesiroop - doosje frambozen. 
voor de vulling: zout - 2  mandarijntjes - 10 grote aardbeien - 3 dl. melk - boter - 200 gram bosbessen – poedersuiker - 2 eetlepels crème fraîche - 125 gram bloem - 1 ei - 30 gram boter. 
Bereidingswijze: Zeef de bloem met een snufje zout boven een kom. Maak een kuiltje in het midden, breek het ei erboven en voeg de olie toe. Roer het ei met de olie en een beetje bloem los. Voeg al kloppend met een garde beetje bij beetje de melk toe en klop tot een egaal beslag. Zeef het beslag om eventuele klontjes te verwijderen. Verhit een klein klontje boter in een koekepan met anit-aanbaklaag. Schenk een dun laagje beslag in de pan en keer het flensje als de bovenzijde droog is. Pel de manderijntjes. Schil de kiwi's. Snijd de aardbeien, de mandarijntjes en de kiwi's in stukjes. Smelt de boter in een steelpan. Voeg het fruit toe en strooi de suiker erover. Zet het vuur iets hoger en voeg het citroensap, de limonadesiroop en de crème fraîche toe. Breng alles voorzichtig roerend aan de kook. Vouw de flensjes elk in vieren en vul ze met het fruitmengsel. Bestuif ze met poedersuiker. 

 

Mangosorbetijs met exotische vruchten


Ingrediënten: 120 gram suiker - 12  litchi's - 1 eetlepel sinaasappellikeur - 1 eetlepels citroensap - 1  carambola - kleine ijsbolletjestang - 3  zeer rijpe mango's - 2 dl. zoete witte wijn. diepvriesdoos inhoud ca. 1 liter
Voorbereiding: In steelpan wijn met suiker en citroensap aan de kook brengen. Al roerend suiker oplossen. Suikerstroop nog ca. 1 minuut op hoog vuur laten inkoken. Mango's schillen en het vruchtvlees langs de pit wegsnijden. In een keukenmachine kunt u dit heel gemakkelijk pureren. Suikerstroop en sinaasappellikeur door mangopuree roeren. Mengsel overdoen in diepvriesdoos. In diepvries in ca. 4 uur laten bevriezen. Elk half uur met vork ijs van wanden schrapen en mengsel goed doorscheppen. Na ca. 2 uur met staafmixer ijsmengsel fijner maken.
Bereidingswijze: Mangosorbetijs circa 10 minuten voor serveren uit diepvries nemen. Intussen carambola in plakjes snijden en de litchi's half pellen tot stervorm. Op elk bord 3 bolletjes ijs scheppen en garneren met plakjes carambola en enkele litchi's.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL